Παναθηναϊκός: Παραμένει η απόσταση με Δώνη

Παναθηναϊκός: Παραμένει η απόσταση με Δώνη

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κόψη του ξυραφιού παραμένει η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Γιώργο Δώνη, με τις οριστικές εξελίξεις να αναμένονται μετά τη συζήτηση που θα έχει ο ίδιος με τον Νίκο Νταμπίζα, πιθανότατα αύριο. Η πρώτη επίσημη επαφή έγινε χθες, χωρίς η συνάντηση του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού με τον ξένο εκπρόσωπο του 49χρονου προπονητή να επιβεβαιώσει τη σιγουριά που έβγαζε η ΠΑΕ ότι η συμφωνία είναι σε προχωρημένο επίπεδο. Εγιναν μεν κάποια βήματα προς τα εμπρός, αλλά υπάρχουν ακόμα σοβαρές εκκρεμότητες και θα χρειαστεί να γίνει τουλάχιστον μία ακόμη συζήτηση για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, θετικά ή αρνητικά.

Πέρα από τη δεδομένη ανασφάλεια που νιώθει ο Δώνης βλέποντας ότι η εικόνα σε διοικητικό επίπεδο θυμίζει κινούμενη άμμο, προέκυψαν κι άλλα θέματα που έμειναν ανοικτά, όπως η διαφορά στο οικονομικό που ήταν σημαντική, αλλά όχι απαγορευτική. Πιο μεγάλο «αγκάθι» είναι οι εγγυήσεις που ζητεί ο Δώνης σχετικά με το ρόστερ της ομάδας, που αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να του τις δώσει λόγω της διοικητικής ρευστότητας. Διαφορά υπάρχει και ως προς τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου, με τον ίδιο να επιθυμεί μονοετές και την ομάδα να επιμένει τουλάχιστον σε διετές. Αδιαπραγμάτευτη θεωρεί ο ίδιος και την πρόσληψη των συνεργατών του, που είναι πέντε συνολικά.

Η παραμονή των πιο ποιοτικών παικτών του ρόστερ είναι επιτακτική ανάγκη ειδικά μετά τους αναμενόμενους περιορισμούς στις μεταγραφές και ήδη υπήρξε μια σημαντική απώλεια, ικανή να δημιουργήσει μεγαλύτερη ανασφάλεια στον Δώνη. Ο Λουτσιάνο απέρριψε τη νέα πρόταση να παραμείνει με σημαντική μείωση των αποδοχών του και αποτελεί παρελθόν για τον Παναθηναϊκό, λύνοντας κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός διευκόλυνε, μάλιστα, την κατάσταση με τη μη διεκδίκηση του υπόλοιπου του συμβολαίου του και την αποδοχή αποπληρωμής σε πολλές δόσεις των οφειλομένων της εφετινής περιόδου.

Θέμα ετέθη και για τον Κουρμπέλη, αλλά ο Παναθηναϊκός απέρριψε άμεσα την πρόταση της Σπάρτα Πράγας για τον αρχηγό του και έσβησε γρήγορα τη φωτιά. Οι Τσέχοι πρόσφεραν περισσότερο από ένα εκατ. ευρώ και οι «πράσινοι» δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να το συζητήσουν όχι μόνο γιατί είναι μικρή η προσφορά, αλλά και επειδή, όπως τονίζουν, είναι η κολόνα της ομάδας και γύρω του θα χτιστεί ο νέος Παναθηναϊκός. Να σημειωθεί ότι ο Κουρμπέλης είναι ο μόνος παίκτης που έχει πληρωθεί τη δόση Φεβρουαρίου και μέχρι το τέλος του μήνα δεν έχει δικαίωμα προσφυγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή