Στον δεύτερο γύρο Τσιτσιπάς, Σάκκαρη

Στον δεύτερο γύρο Τσιτσιπάς, Σάκκαρη

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελληνικό χρώμα έχει ο δεύτερος γύρος του Ρολάν Γκαρός, αφού τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς όσο και η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησαν με νίκη τις υποχρεώσεις τους στο δεύτερο γκραν σλαμ της χρονιάς. Στο ταμπλό των ανδρών, ο Τσιτσιπάς επικράτησε του Ισπανού Κάρλος Ταμπερνέρ με 7-5, 6-7, 6-4, 6-3. Μάλιστα, τον αγώνα του κάλυψε το επίσημο κανάλι της διοργάνωσης, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα βίντεο από την πρεμιέρα του Ελληνα πρωταθλητή. Πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, η επίσημη ιστοσελίδα του Ρολάν Γκαρός είχε υπογραμμίσει πως αξίζει κάποιος να παρακολουθήσει τον Τσιτσιπά, καθώς είναι ένας από τους τενίστες που θα λάμψουν στο μέλλον.

Αναμφίβολα, ο επόμενος αγώνας του για τον δεύτερο γύρο με αντίπαλο τον Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ (Νο 7 στον κόσμο) θα συγκεντρώσει πολλά βλέμματα. Το γεγονός πως προ εβδομάδων ο 19χρονος Ελληνας τενίστας είχε νικήσει τον Τιμ στη διαδρομή του προς τον τελικό του φημισμένου τουρνουά της Βαρκελώνης, εξηγεί το γιατί. Ο κορυφαίος τενίστας στο χώμα όλων των εποχών, ο Ράφα Ναδάλ, από τον οποίο είχε χάσει ο Τσιτσιπάς στον τελικό της Βαρκελώνης, δυσκολεύτηκε για να νικήσει χθες τον Σιμόνε Μπολέλι με 6-4, 6-3, 7-6 (9) και να προκριθεί στον δεύτερο γύρο.

Στο ταμπλό των γυναικών η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε της έμπειρης Μάντι Μινέλα από το Λουξεμβούργο με 7-6 (5), 6-2 και συναντάει τώρα την 29χρονη Ισπανίδα, Κάρλα Σουάρες Ναβάρο (Νο 23). Στην πρώτη της αναμέτρηση στο χώμα μετά δύο χρόνια, η Σερίνα Ουίλιαμς νίκησε την Κριστίνα Πλίσκοβα με 7-6 (5), 6-4. Εξαιτίας της αποχής της από τα τουρνουά για δύο χρόνια, το άλλοτε νούμερο 1 στον κόσμο υποχώρησε στο Νο 451 της παγκόσμιας κατάταξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή