Από την γκρίνια του Μονακό στο Μόντρεαλ

Από την γκρίνια του Μονακό στο Μόντρεαλ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έβδομη «στροφή» της Φόρμου-λα 1 φέρνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μόντρεαλ, δύο εβδομάδες μετά το γκραν πρι του Μονακό, που ανέδειξε νικητή τον Ντάνι Ρικιάρντο.

Στο Μονακό ξεχώρισαν οι δηλώσεις του Λιούις Χάμιλτον που τόνισε πως «πρέπει να υπάρξει άμεσα αλλαγή στον χάρτη της πίστας, καθώς είναι πολύ βαρετό το ότι δεν δίνεται καμία δυνατότητα προσπέρασης λόγω των στενών δρόμων». Ο Ρικιάρντο κατάφερε να κερδίσει το γκραν πρι ξεκινώντας από την Pole Position.

Η νίκη του Αυστραλού, μάλιστα, έφερε μια εντυπωσιακή ισορροπία στις πρώτες «στροφές» του πρωταθλήματος, καθώς Ρικιάρντο, Χάμιλτον και Φέτελ έχουν από δύο νίκες στα πρώτα έξι γκραν πρι.

Στη βαθμολογία, ο Λιούις Χάμιλτον βρίσκεται στην πρώτη θέση με 110 βαθμούς, δεύτερος είναι Σεμπάστιαν Φέτελ με 96 και τρίτος ο Ντάνι Ρικιάρντο με 72. Βάλτερι Μπότας και Κίμι Ραϊκόνεν συμπληρώνουν την πεντάδα με 68 και 60 βαθμούς αντίστοιχα. Στους κατασκευαστές, η Μερσέντες έχει 178 βαθμούς στην κορυφή, με δεύτερη τη Φεράρι με 156 και τρίτη τη Ρεντ Μπουλ με 107.

Το Μόντρεαλ είναι μια πόλη όπου αναμφίβολα «χτυπά» η καρδιά της φόρμουλα 1, δεδομένου ότι το γκραν πρι βρίσκεται στο καλεντάρι του παγκόσμιου πρωταθλήματος από το 1967.

Για αρκετά χρόνια αποτελούσε ένα από τα αγαπημένα γκραν πρι των οπαδών του πρωταθλήματος, με πιο εντυπωσιακή χρονιά το 2005, οπότε ήταν στην τρίτη θέση των πιο δημοφιλών αθλητικών γεγονότων της χρονιάς, πίσω μόνο από τον τελικό του Σούπερμποουλ και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ως προς το αγωνιστικό σκέλος, οι οδηγοί θα καλύψουν 305,270 χιλιόμετρα διασπασμένα σε 70 γύρους. Περισσότερες νίκες στον Καναδά έχει ο Μίκαελ Σουμάχερ που έχει αντικρίσει επτά φορές πρώτος την καρό σημαία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή