Αθλητισμός: Μια… οικογενειακή υπόθεση

Αθλητισμός: Μια… οικογενειακή υπόθεση

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον αθλητισμό υπάρχουν περιπτώσεις που ισχύει ο νόμος της βαρύτητας του Νεύτωνα. Κάτι σαν το μήλο που πέφτει κάτω από τη μηλιά: τον αθλητή ή την αθλήτρια που ακολουθεί τα «βήματα» των γονιών του στον «κόσμο των σπορ». Πολλές είναι και οι περιπτώσεις που ένα μέλος μιας οικογένειας «παρασύρει» τα υπόλοιπα και βρίσκονται μαζί στο ίδιο σπορ.

Η «χρυσή» ολυμπιονίκης Αννα Κορακάκη μπήκε στη σκοποβολή χάρη στον πατέρα της, τον Τάσο, που υπήρξε πρωταθλητής. Τα… χνάρια της αδελφής του ακολούθησε ο Διονύσης και πριν από λίγες εβδομάδες τα δύο αδέλφια έγιναν τα πρώτα στον κόσμο που αγωνιζόμενα μαζί κατέκτησαν μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ποδηλατική οικογένεια η οικογένεια Βολικάκη. Τόσο ο πατέρας του Χρήστου και του Ζαφείρη, ο Κώστας, όσο και οι θείοι των πρωταθλητών μας ασχολούνταν με τους δύο τροχούς. Ο Κώστας Βολικάκης υπήρξε πρωταθλητής και προπονητής και οι γιοι του βρέθηκαν στον ίδιο δρόμο.

Πολλά είναι τα παραδείγματα των… οικογενειακών ιστοριών στο πόλο με κορυφαίο αυτό της οικογένειας Αφρουδάκη. Πρώτος στην πισίνα μπήκε ο Γιώργος, ο οποίος έχει συμμετοχή σε πέντε ολυμπιακές διοργανώσεις και είναι ο κορυφαίος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ακολούθησε ο Ζάχος που αγωνίστηκε με την εθνική εφήβων και στη συνέχεια ο Χρήστος, σε ηλικία επτά ετών, φόρεσε για πρώτη φορά το σκουφάκι. «Τα αδέλφια μου έπαιζαν πόλο και τους άκουγα στο σπίτι να μιλάνε για το άθλημα. Ετσι, ήθελα και εγώ να παίξω», είχε δηλώσει ο κάτοχος δύο χάλκινων μεταλλίων από παγκόσμια πρωταθλήματα (2005, 2015).

Ενα άλλο παράδειγμα είναι οι αδελφές Πλευρίτου, οι Μαργαρίτα, Ελευθερία και Βασιλική. Οι τρεις νεαρές πολίστριες αγωνίζονται με τον Ολυμπιακό και τα ονόματά τους υπάρχουν πάντα στις κλήσεις για την εθνική ομάδα.

Ανάμεσα στις άλλες οικογένειες που πέρασαν από τις ελληνικές και διεθνείς πισίνες είναι οι Γιαννόπουλοι, ο Σταύρος (Ακης) και ο Κυριάκος. Μάλιστα, ο γιος του Κυριάκου αγωνίζεται στην εθνική εφήβων. Στην εθνική εφήβων παίζει και ο Αλέξανδρος Παπαθανασίου, γιος του Τάσου Παπαθανασίου, του επονομαζόμενου «πιλότου».

Στην ιστιοπλοΐα, παρόλο που η χώρα μας διαθέτει κάποιους από τους κορυφαίους ιστιοπλόους του κόσμου δεν έχει, μέχρι τώρα, υπάρξει… οικογενειακή διαδοχή. Εάν γυρίσουμε στο παρελθόν, οι τέσσερις αδελφοί Μπόνα, με κορυφαίο τον Στέλιο Μπόνα, έχουν εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Ολυμπιακούς και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Στη νέα γενιά, ο Λεωνίδας και ο Πέτρος Τσορτανίδης διακρίνονται στην ιστιοσανίδα, αλλά το μέλλον θα δείξει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή