Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Α’ όμιλος)

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Α’ όμιλος)

3' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eχοντας ήδη αφήσει πίσω έναν δραματικό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Ρεάλ Μαδρίτης να επικρατεί 3-1 της Λίβερπουλ, ο ποδοσφαιρικός κόσμος είναι πλέον έτοιμος να υποδεχθεί τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση, το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στη Ρωσία σε λίγες ημέρες.

Τριάντα δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους θα απασχολήσουν για έναν μήνα τον πλανήτη, και λίγες μέρες πριν την έναρξη, η «Κ» αναλύει την κάθε ομάδα και τον κάθε όμιλο ξεχωριστά.

Α' ΟΜΙΛΟΣ:

ΡΩΣΙΑ

Καθώς φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο, η Ρωσία ήταν η μόνη ομάδα που δεν χρειάστηκε να παίξει προκριματικά. Από το Euro του 2016, η «αρκούδα» έχει παίξει δεκαεννιά παιχνίδια και έχει κερδίσει μόλις έξι. Ένα από τα δυνατά της σημεία είναι το επιθετικό τρίγωνο που έχει δημιουργήσει ο προπονητής της Στάνισλαβ Τσέρτσεσοβ. Ο Αλάν Τζαγκόεφ, ο Αλεξάντρ Γκολοβίν και ο Φίοντορ Σμόλοφ μπορούν να παράγουν φάσεις και να σκοράρουν. Αντίθετα όμως, η αμυντική γραμμή της Ρωσίας είναι ασταθής μετά την αποχώρηση του Σεργκέι Ιγκνασέβιτς, και των αδερφών Μπερεζούτσκι. Σε σχετικά εύκολο όμιλο έχει θέσει ως στόχο την συμμετοχή της στον δεύτερο γύρο του θεσμού.

Προπονητής: Στανισλάβ Τσέρτσεσοβ

Αρχηγός: Ίγκορ Ακινφέεφ

Παίκτης-κλειδί: Φίοντορ Σμόλοβ

Ο Φίοντορ Σμόλοβ είναι το μεγαλύτερο αστέρι της εθνικής ομάδας της Ρωσίας. Στα 28 του, ο επιθετικός της ρωσικής Κρασνοντάρ έρχεται από πολύ καλές σεζόν στο Ρωσικό πρωτάθλημα, όντας ο πρώτος σκόρερ. Το όνειρο του είναι να παίξει σε μια μεγάλη ομάδα και το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ακριβώς η ευκαιρία που χρειάζεται.

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Α’ όμιλος)-1

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Τερματίζοντας πίσω από την Ιαπωνία στα προκριματικά της Ασίας, η Σαουδική Αραβία επιστρέφει στο Παγκόσμιο Κύπελλο δώδεκα χρόνια ύστερα από την τελευταία της παρουσία (2016). Νέος προπονητής, νέα φιλοσοφία στην ομάδα αλλά με τους παλιούς και καλούς παίκτες. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές επιλέχθηκαν από τις Αλ Χιλάλ (Σαουδική Αραβία – πρωταθλήτρια) και από την Αλ Αχλί Τζέντας, οπότε οι παίκτες γνωρίζονται καλά και έχουν «χημεία» μεταξύ τους. Από την άλλη, το ρόστερ της ομάδας είναι άπειρο για τα δεδομένα της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Προπονητής: Χουάν Αντόνιο Πίτσι

Αρχηγός: Οσάμα Χαουσάουι

Παίκτης-κλειδί: Γιάγια Αλ-Σέχρι

Ο 27χρονος Γιάγια Αλ-Σέχρι είναι ένας πολύ καλός «πλειμέικερ» για την ομάδα του Αντόνιο Πίτσι, καθώς  μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του αλλά ακόμη και για τον ίδιο. Τον Ιανουάριο πήγε δανεικός από την Αλ Νασρ Ριάντ στην ισπανική Λεγανές, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει πολύ χρόνο συμμετοχής και έτσι η εμπειρία του σε μεγάλες διοργανώσεις είναι περιορισμένη.

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Α’ όμιλος)-2

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Τον Οκτώβριο του 2017, ο Μοχάμεντ Σαλάχ ευστόχησε σε πέναλτι στο 94ο λεπτό και έστειλε την Αίγυπτο στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 1990. Η ομάδα της Β. Αφρικής επικράτησε του Κονγκό 2-1 με δύο γκολ του «Αιγύπτιου Μέσι». Το βασικό στοιχείο της Αιγύπτου δεν είναι άλλο από τον σούπερ-σταρ της Λίβερπουλ. Ο 26χρονος έρχεται από μια εκπληκτική σεζόν με τους «κόκκινους», αφού τέλειωσε την Πρέμιερ Λιγκ με 32 γκολ και 10 ασίστ, αλλά έπειτα από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και παρά τον τραυματισμό του στον ώμο η παρουσία του θα είναι κομβική. Εκτός όμως από το ταλέντο του Σαλάχ, η ομάδα της Αιγύπτου έχει περιορισμένες λύσεις. Ο τραυματισμός του Μοχάμεντ Ελνένι είναι επίσης ένα πρόβλημα για τον προπονητή Έκτορ Ραούλ Κούπερ, καθώς χάνει έναν επιδέξιο παίκτη στο κέντρο.

Προπονητής: Έκτορ Ραούλ Κούπερ

Αρχηγός: Εσάμ Ελ-Χανταρί

Παίκτης-κλειδί: Μοχάμεντ Σαλάχ

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος. Μετά την εκπληκτική πρώτη σεζόν του Σαλάχ στην Λίβερπουλ, όλα τα μάτια θα στραφούν επάνω του. Το ερώτημα είναι εάν θα είναι στα γήπεδα της Ρωσίας στις 15 Ιουνίου και θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του. 

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Α’ όμιλος)-3

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ

Τερματίζοντας δεύτερη στα προκριματικά της Νοτίου Αμερικής, η Ουρουγουάη του Σουάρεζ και του Καβάνι, πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για την Ρωσία. Η επιθετική και αμυντική γραμμή της ομάδας πιθανότατα είναι από τις καλύτερες του κόσμου. Το δίδυμο των Σουάρεζ-Καβάνι την κάνει μια από τις πιο επικίνδυνες επιθετικά ομάδες. Στην αμυντική γραμμή, στηρίζεται στο αμυντικό δίδυμο της Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Γκοντίν και του Χοσέ Μαρία Χιμένες. Παρόλα αυτά, ό,τι προσπαθεί να χτίσει σε άμυνα και επίθεση, το χαλάει στο κέντρο της.

Προπονητής: Όσκαρ Ταμπάρες

Αρχηγός: Ντιέγκο Γκοντίν

Παίκτης-κλειδί: Λουις Σουάρεζ

Όταν είναι στα καλύτερά του κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τον σέντερ-φορ της Μπαρτσελόνα. Ίσως ο πιο χαρισματικός στράικερ του κόσμου, θα προσπαθήσει να κάνει το κάτι παραπάνω σε αυτό το Μουντιάλ, έχοντας δίπλα του και τον Έντισον Καβάνι. 

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Α’ όμιλος)-4

 

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Α’ όμιλος)-5

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή