Αρωμα γυναίκας και στίβου στη Φιλοθέη

Αρωμα γυναίκας και στίβου στη Φιλοθέη

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αθλητικό… άρωμα γυναίκας θα γεμίσει σήμερα το στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης» στη Φιλοθέη. Στις 17.00, θα αρχίσει το 17ο Γκαλά γυναικών με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελληνίδων και ξένων αθλητριών. Τα βλέμματα των φιλάθλων θα συγκεντρώσει το επί κοντώ, όπου η Κατερίνα Στεφανίδη θα διεκδικήσει μία διάκριση μπροστά στο δικό της κοινό.

Η «χρυσή» ολυμπιονίκης του Ρίο εξαιτίας ενός τραυματισμού έχει βρεθεί μακριά από τα μεγάλα άλματα, αλλά, όπως δήλωσε, έχει ξεπεράσει τους πόνους και ένας αγώνας σε ένα στάδιο συνδεδεμένο με τα πρώτα της βήματα αναμένεται να λειτουργήσει θετικά στην ψυχολογία της. Ενα άλλο που θα την ωθήσει σε υψηλές πτήσεις θα είναι ο ανταγωνισμός. Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος η Γιαρισλέι Σίλβα, παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2015 και η Ολγα Μουλίνα (Ρωσία). Δίπλα στις σπουδαίες αθλήτριες θα βρεθεί η νέα γενιά του ελληνικού επί κοντώ. Κάθε μία από αυτές θα μπει στο «Στέλιος Κυριακίδης» με διαφορετικούς στόχους: η Ελένη Πόλακ θέλει να βρεθεί πάνω από τα 4,45 μ., η Αριάδνη Αδαμοπούλου θα επιδιώξει ένα άλμα πάνω από τα 4,15 για να προκριθεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας της (Τάμπερε) και η Εύα Κοτσαχείλη θέλει να πιάσει το όριο (3,80) για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα -18 ετών.

Ενας τραυματισμός στη φτέρνα δεν θα αφήσει τη Βούλα Παπαχρήστου να αγωνιστεί στο τριπλούν και θα πάρει μέρος στο μήκος. Απέναντί της θα βρει τη Λίλη Αλεξούλη (6,55 μ.).

Οι θεατές που θα βρεθούν στο στάδιο της Φιλοθέης θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη Λέβερν Σπένσερ. Η πρωταθλήτρια από τη Σάντα Λουτσία έχει ατομικό ρεκόρ στο ύψος 1,98 και εφέτος πέρασε πάνω από το 1,95. Θα αγωνιστούν, επίσης, η Ντουσάνοβα από το Ουζμπεκιστάν και η Ιωάννα Ζάκκα (εφετινό ρεκόρ 1,80 μ.).

• Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Φιλοθέη, στην Οστράβα, διεξάγεται σήμερα το ιστορικό μίτινγκ της παγκόσμιας ομοσπονδίας «Golden Spike» όπου θα αγωνιστούν οι Φιλιππίδης, Τεντόγλου και Τσάκωνας.

Ο Κώστας Φιλιππίδης βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και θα προσπαθήσει να ξεπεράσει το ύψος των 5,55, που έχει εφετινό ρεκόρ. Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα, έχει αφήσει πίσω το πρόβλημα τραυματισμού και είναι έτοιμος για υψηλές πτήσεις. Θα αγωνιστούν και οι Κέντρικς, Μπάρμπερ και Βογιεκόβσκι.

Ο Μίλτος Τεντόγλου θέλει να κυνηγήσει άλματα πάνω από τα 8,19. Απέναντί του θα βρει τον Γιαν Ετσεβαρία, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες, στη Στοκχόλμη, έφτασε τα 8,83 μ. Ο Λυκούργος Τσάκωνας θα βρεθεί στον βατήρα των 200 μ. μαζί με τον Νοτιοαφρικανό Κλάρενς Μιουνιάι και τον Τούρκο Ραμίλ Γκουλίεβ. Στόχος του πρωταθλητή μας είναι ένας χρόνος καλύτερος από τα 20,72 του Τούρκου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή