Aνοίγει ο δρόμος για Pan Asia στον ΠΑΟ

Aνοίγει ο δρόμος για Pan Asia στον ΠΑΟ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 20 εκατ. ευρώ, που θα αρχίσει να «τρέχει» από τις αρχές Ιουλίου, θα γίνει το μεγάλο βήμα για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ ενημερώθηκαν από τον Βασίλη Κωνσταντίνου ότι αύριο θα γίνουν δύο συνεδριάσεις, η μία προγραμματισμένη για τις 14.30 και η δεύτερη έκτακτη για τις 15.00. Βασικό αντικείμενο στην πρώτη θα είναι το κλείσιμο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 7 εκατ. ευρώ, που είναι σε εξέλιξη από τις 8 Μαρτίου χωρίς να έχει καλυφθεί, και στη δεύτερη, η σύγκληση γενικής συνέλευσης εντός 20 ημερών για την προκήρυξη νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 20 εκατ. ευρώ, με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών αξίας 0,30 ευρώ η μία.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια κίνηση που ανοίγει τον δρόμο στην Pan Asia να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αρκεί να αποδειχθεί συνεπής στη συμφωνία που έχει κάνει με τον Γιάννη Αλαφούζο, καταβάλλοντας το σχετικό ποσό. Η ΑΜΚ θα προκηρυχθεί για τις 4 Ιουλίου, και αν καλυφθεί από το ασιατικό fund, θα γυρίσει μια νέα σελίδα στην ιστορία της ομάδας. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί για να καλυφθούν οι άμεσες υποχρεώσεις της ΠΑΕ και κυρίως οι οφειλές της, πέρα απ’ αυτές που έχει αναλάβει να καλύψει προσωπικά ο κ. Αλαφούζος αποχωρώντας από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Για να γίνει αυτό το βήμα, απαιτείται να ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος της ΠΑΕ χωρίς σημαντικές αποκλίσεις από το σύνολο των χρεών που είχε ενημερωθεί ο Πάιροζ Πιεμπονγκσάντ ότι βαραίνουν την ομάδα. Ο νομικός έλεγχος έχει ήδη ολοκληρωθεί χωρίς να προκύψουν «σκιές» και λογικά μέσα στην εβδομάδα θα τελειώσει και ο οικονομικός, ώστε να ανοίξει οριστικά ο δρόμος για την υλοποίηση της συμφωνίας.

Οριστικά χωρίς άδεια

Η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ δεν μπορεί να απαλείψει τις ποινές που οριστικοποιήθηκαν χθες, λόγω μη αδειοδότησης του Παναθηναϊκού (-6 βαθμοί από το επόμενο πρωτάθλημα, μεταγραφικοί περιορισμοί), αλλά ίσως βοηθήσει στην άρση του ευρωπαϊκού αποκλεισμού που του έχει επιβληθεί σε ορίζοντα τριετίας.

• Οφειλή ύψους 312 χιλ. ευρώ καλείται να εξοφλήσει ή να διακανονίσει με την Κιέβο Βερόνα ο Παναθηναϊκός, για τον δανεισμό του Εμποκού. Η σχετική απόφαση της FIFA υποχρεώνει τους «πράσινους» με διευθετήσουν μέχρι τις 20 Ιουνίου αυτή την εκκρεμότητα για να μην έχουν σοβαρές συνέπειες, όπως βαρύ πρόστιμο, αφαίρεση βαθμών ή ακόμα και υποβιβασμό.

• Την Παρασκευή αναμένεται στην Αθήνα ο Γιώργος Δώνης για να ξεκινήσει την υλοποίηση του σχεδιασμού για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, με άμεση προτεραιότητα την προετοιμασία και την αξιολόγηση του ρόστερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή