Μπάσκετ: Φινάλε στο ΣΕΦ ή στο ΟΑΚΑ την Κυριακή;

Μπάσκετ: Φινάλε στο ΣΕΦ ή στο ΟΑΚΑ την Κυριακή;

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τίτλοι τέλους» στο φετινό πρωτάθλημα με την τρίτη νίκη του Παναθηναϊκού Superfoods επί του Ολυμπιακού, στον σημερινό, τέταρτο τελικό των πλέι οφ, στο ΣΕΦ (19.00), ή εξάντληση των αγώνων, με τη δεύτερη νίκη των «ερυθρολεύκων» και διεκδίκηση του τίτλου στο πέμπτο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, την ερχόμενη Κυριακή;

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην «κόψη του ξυραφιού» για τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή και, έχοντας χάσει την πρώτη ανατροπή του πλεονεκτήματος έδρας, όταν ηττήθηκε στον δεύτερο τελικό του ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό Superfoods, δεν θέλει επ’ ουδενί και μπροστά στους φιλάθλους του να ηττηθεί εκ νέου στην έδρα του. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και φυσικά οι παίκτες των γηπεδούχων και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν θέλουν να γίνουν «θεατές στο ίδιο έργο», όπως συνέβη στον περσινό, πέμπτο τελικό, που, ενώ ο Ολυμπιακός είχε το πλεονέκτημα έδρας, ηττήθηκε και η απογοήτευση προκάλεσε τα επεισόδια που διέκοψαν το παιχνίδι, το οποίο ολοκληρώθηκε μετά την εκκένωση των εξεδρών.

«Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση πρόκλησης επεισοδίων στον προσεχή αγώνα, εντός ή εκτός γηπέδου, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να τιμωρηθεί η έδρα μας και η ομάδα μας να υποστεί ανυπολόγιστες ζημίες. Σε πείσμα όσων θέλουν την ομάδα μας τιμωρημένη και χωρίς τον κόσμο της, οι φίλαθλοί μας γνωρίζουν και πρέπει να μην απαντούν στις προκλήσεις από οπουδήποτε και οποιονδήποτε και αν προέρχονται», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, της οποίας οι ιδιοκτήτες, αδελφοί Αγγελόπουλοι, παρακολούθησαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την προπόνηση της ομάδας δείχνοντας τη στήριξή τους στο προπονητικό επιτελείο και τους παίκτες.

Με εξαίρεση τους τραυματίες Τιλί και Αγραβάνη, δεν υπάρχουν άλλες απουσίες στον Ολυμπιακό, που πρέπει να απαντήσει θετικά στα ζητούμενα της μεγαλύτερης δυνατής διάρκειας στην ενέργεια των παικτών του, στην αποφασιστικότητά τους και στη διαχείριση της ψυχολογικής πίεσης.

Στον Παναθηναϊκό Superfoods, η τελευταία προπόνηση στο ΟΑΚΑ έγινε μετά τη σύσσωμη παρουσία όλων των μελών της ομάδας στην κηδεία του Παύλου Γιαννακόπουλου, και ο Τσάβι Πασκουάλ επανέλαβε στους παίκτες του ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο για τους ίδιους από την κατάκτηση του τίτλου στην έδρα του Ολυμπιακού και την αφιέρωση στη μνήμη του εκλιπόντος προέδρου. Oι «πράσινοι» στοχεύουν στο 36ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους και δεύτερο συνεχόμενο.

• Σύσσωμη η οικογένεια του Αρη αποχαιρέτισε τον Βασίλη Βουρτζούμη που ήταν επί σειράν ετών μάνατζερ της ομάδας και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο.

• Η μεταγραφική αφαίμαξη μικρών αθλητών και αθλητριών και η μετακίνησή τους σε άλλους συλλόγους, λόγω της εκμετάλλευσης της νομολογίας του ΑΣΕΑΔ, καυτηριάζεται από την ΕΟΚ σε σχετική ανακοίνωσή της για το θέμα που απασχολεί τα τμήματα Ακαδημιών πολλών συλλόγων. «Η αρνητική αυτή εξέλιξη που αναπτύσσεται και από την ανεύθυνη και πρόσκαιρα κερδοσκοπική δραστηριότητα ορισμένων μάνατζερ, και την παραπλάνηση και την εκμετάλλευση των γονέων και κηδεμόνων, δημιουργεί προσκόμματα στην παραγωγική διαδικασία των σωματείων δημιουργών», τονίζεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή