Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (ΣΤ’ όμιλος)

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (ΣΤ’ όμιλος)

3' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση, το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο, διεξάγεται σήμερα στη Ρωσία.

Τριάντα δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους θα απασχολήσουν για έναν μήνα τον πλανήτη, και λίγο πριν την έναρξη, η «Κ» αναλύει την κάθε ομάδα και τον κάθε όμιλο ξεχωριστά.

ΣΤ’ Ομιλος:

Γερμανία

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (ΣΤ’ όμιλος)-1

Μόνο με νίκες, η Γερμανία τερμάτισε πρώτη στον Γ’ Όμιλο των προκριματικών. Για μια ακόμη φορά, οι Γερμανοί πάνε στο Μουντιάλ χωρίς έναν συγκεκριμένο σταρ, αλλά με μια άρτια ομάδα με καταπληκτικούς παίκτες. Η αμυντική, η μεσαία και η επιθετική γραμμή είναι σε υψηλότατο επίπεδο και η ομάδα του Γιοαχίμ Λεβ περιμένει με ανυπομονησία να το αποδείξει από τους πρώτους αγώνες κόντρα σε Μεξικό, Σουηδία και Νότιο Κορέα.

Είναι ένα ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, και θα προσπαθήσει να γίνει η μόνη ομάδα στην ιστορία με «back-to-back» τίτλους σε Μουντιάλ. Το μόνο αρνητικό σημείο είναι η πιθανή απώλεια του τερματοφύλακα Εμμάνουελ Νόιερ με τραυματισμό.

Προπονητής: Γιοαχίμ Λεβ

Αρχηγός: Εμμάνουελ Νόιερ

Παίκτης-κλειδί: Μεσούτ Οζίλ / Τόνι Κρος

Δύσκολο να διαλέξεις έναν. Ο Οζίλ (Άρσεναλ) και ο Κρος (Ρεάλ Μαδρίτης) είναι εξίσου σημαντικοί παίκτες για την εθνική Γερμανίας. Όταν βρίσκονται στη μέρα τους, η ομάδα τους πάει μπροστά. Ο Οζίλ, στα 29 του πλέον, θέλει να κάνει ένα comeback και να αποδείξει ότι δεν θεωρείται τυχαία πρωτοκλασάτος παίκτης.

Μεξικό

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (ΣΤ’ όμιλος)-2

Με 16 βαθμούς στον όμιλό του, το Μεξικό προκρίθηκε καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση. Ο στόχος της ομάδας είναι η φάση των 16, και το παιχνίδι κόντρα στην Γερμανία είναι αυτό που μπορεί να κρίνει την πρόκριση.

Το Μεξικό αντλεί δύναμη από την άμυνα, και με τους επιθετικούς Κάρλος Βέλα και Ιρβινγκ Λοζάνο δημιουργεί φάσεις εντός της αντίπαλης περιοχής. Το πρόβλημα της ομάδας εντοπίζεται στη μεσαία γραμμή, αφού το Μεξικό δεν έχει κάποιο ταλέντο που να κάνει τη διαφορά. Ο προπονητής της ομάδας Οσάριο έχει δεχθεί κριτική για τον τρόπο που χειρίζεται την ομάδα, καθώς κατά πολλούς δεν έχει δημιουργήσει σωστό «rotation».

Προπονητής: Χουάν Κάρλος Οσόριο

Αρχηγός: Αντρές Γκουαρδάδο

Παίκτης-κλειδί: Ίρβινγκ Λοζάνο

Και όμως ο Λοζάνο έχει ξεπεράσει τον Κάρλος Βέλα όντας ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Ο νεαρός επιθετικός στην πρώτη του μόλις σεζόν στην Ευρώπη με την Αϊντχόφεν καθιερώθηκε και βρήκε χρόνο συμμετοχής. Είναι πλέον αναμενόμενο πως οι «Ελ Τρι» βασίζονται πάνω του σε αυτό το Μουντιάλ.

Σουηδία

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (ΣΤ’ όμιλος)-3

Σε δύσκολο όμιλο στα προκριματικά (Γαλλία, Βουλγαρία, Ολλανδία), η Σουηδία του «δικού μας», Μάρκους Μπεργκ, κατάφερε να τερματίσει πάνω από την Βουλγαρία και την Ολλανδία και κέρδισε τη δεύτερη θέση που οδήγησε στα «πλέι οφ». Εκεί, οι Σουηδοί απέκλεισαν την Ιταλία του Τζιανλουίτζι Μπουφόν και κράτησαν ανέπαφη την εστία τους για 180 ολόκληρα λεπτά. Μπορεί να ακουστεί παράξενο, αλλά η Σουηδία είναι πιο ανταγωνιστική χωρίς τον σούπερ-σταρ της Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, ο οποίος θα είναι απών από τη διοργάνωση. Το ομαδικό πνεύμα είναι η μεγαλύτερη δύναμη της Σουηδίας. Ο κάθε παίκτης αισθάνεται μέρος της ομάδας ανεξαρτήτου θέσης στο «rotation». Η ενότητα είναι σημαντική, αλλά η Σουηδία σίγουρα δεν έχει την ποιότητα για να φτάσει αρκετά μακριά στο τουρνουά. Εκτός από τον Έμιλ Φόρσμπεργκ, κανένας άλλος παίκτης δεν μπορεί να θεωρηθεί αστέρι.

Προπονητής: Γιαν Άντερσον

Αρχηγός: Αντρέας Γκράνκβιστ

Παίκτης-κλειδί: Έμιλ Φόρσμπεργκ

Στη – χωρίς Ζλάταν – Σουηδία, ο Φόρσμπεργκ είναι ο πιο ταλαντούχος παίκτης. Ο παίκτης της Λειψίας προσέφερε 22 ασίστ στην Μπουντεσλίγκα την σεζόν 2015-2016 και από τότε προσέλκυσε πολλούς συλλόγους. Στις καλύτερές του στιγμές, ο 26χρονος ξεχωρίζει.

Νότια Κορέα

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (ΣΤ’ όμιλος)-4

Η Νότια Κορέα τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρώτου ομίλου στην προκριματική φάση της ασιατικής ζώνης, πίσω από το πρωτοπόρο Ιράν και μπροστά από την Συρία, το Ουζμπεκιστάν, την Κίνα και το Κατάρ κι έτσι πήρε την απευθείας πρόκριση για τα τελικά της; Ρωσίας. Είχε απολογισμό τεσσάρων νικών, μαζί με τρεις ισοπαλίες κι άλλες τόσες ήττες, ενώ σημείωσε 11 γκολ και είδε την εστία της να παραβιάζεται 10 φορές. Αγαπημένο της σκορ; Το 3-2 και πρώτοι σκόρερ της ομάδας του Σιν Τάε Γιόνγκ αναδείχθηκαν οι Κι Σουνγκ Γιουένγκ και Κου Για Τσέολ, αμφότεροι με δύο τέρματα.

Προπονητής:  Σιν Τάε Γιόνγκ

Αρχηγός: Κι Σουνγκ Γιουένγκ

Παίκτης – κλειδί: Σον Χέουνγκ Μιν

Ο Σον Χέουνγκ Μιν είναι 25 ετών και να θεωρείται ο ηγέτης της ομάδας. Ο πρώην επιθετικός των Αμβούργου και Μπάγερ Λεβερκούζεν και νυν της Τότεναμ έχει 63 εμφανίσεις με το εθνόσημο ενώ έχει πετύχει και 20 γκολ. Μπορεί να παίξει με ευκολία και στις τρεις θέσεις της επίθεσης και είναι εξαιρετικά γρήγορος.

 

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (ΣΤ’ όμιλος)-5

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή