Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Η’ όμιλος)

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Η’ όμιλος)

3' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση, το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο, διεξάγεται σήμερα στη Ρωσία.

Τριάντα δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους θα απασχολήσουν για έναν μήνα τον πλανήτη, και λίγο πριν την έναρξη, η «Κ» αναλύει την κάθε ομάδα και τον κάθε όμιλο ξεχωριστά.

Η’ Ομιλος

Πολωνία

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Η’ όμιλος)-1

Κερδίζοντας οκτώ από τα δέκα παιχνίδια στα προκριματικά, η Πολωνία κατέκτησε την πρώτη θέση του πέμπτου ομίλου και «έκλεισε» από νωρίς το εισιτήριό της για τη Ρωσία.

Με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ως βασικό σέντερ φορ και αρχηγό, μπορεί να ελπίζει ότι θα περάσει στην φάση των «16». Ο Πολωνός έμπειρος φορ τελείωσε τη σεζόν του στην Μπάγερν όντας ο πρώτος σκόρερ και θέλει να συνεχίσει ακάθεκτος στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Οι Πολωνοί εμπιστεύονται τον προπονητή Άνταμ Ναβάλκα, ειδικά μετά το πετυχημένο EURO 2016. Μερικοί από τους παίκτες-κλειδιά της Πολωνίας προέρχονται από μέτριες σεζόν με τις ομάδες τους και άλλοι έχουν υποστεί τραυματισμούς. Θα έχει ενδιαφέρον το πως θα παρατεθεί η Πολωνία κόντρα στη Σενεγάλη, που μπορεί να είναι ένα παιχνίδι, το οποίο ίσως κρίνει την πρόκριση. Μεγάλη απουσία είναι αυτή του βασικού στόπερ της, Καμίλ Γκλικ που υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης στο ποδοβόλεϊ…

Προπονητής: Άνταμ Ναβάλκα

Αρχηγός: Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Παίκτης-κλειδί: Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Ο (ίσως) καλύτερος παίκτης στην ιστορία του Πολωνικού ποδοσφαίρου χρειάζεται ένα μεγάλο κατόρθωμα με την εθνική για να κλειδώσει αυτήν τη θέση. Χαρισματικός σκόρερ και ηγέτης, ο «Λέβα» μετράει 52 γκολ σε 93 παιχνίδια.

Σενεγάλη

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Η’ όμιλος)-2

Με 14 βαθμούς, η Σενεγάλη παρέμεινε αήττητη και τερμάτισε πρώτη στον τέταρτο όμιλο της Αφρικής για τα προκριματικά. Η μεσαία γραμμή της Σενεγάλης είναι το βασικό της πλεονέκτημα, καθώς η τριάδα απαρτίζεται από ταλαντούχους παίκτες όπως είναι ο Ιντρισά Γκουέγε της Έβερτον, Τσέικου Κουγιατέ της Γουεστ Χάμ και ο Πάπα Αλιούνε Ντιαέ.

Ο Γκουέγε θυμίζει πολύ τον Ενγκολό Καντέ της Τσέλσι, και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τα «λιοντάρια του τεράνγκα». Ο Σάντιο Μανέ της Λίβερπουλ είναι ένα επιπλέον «όπλο» που θα βοηθήσει αφάνταστα επιθετικά με την ταχύτητα και την μαχητικότητά του. Η τακτική που ακολουθεί ο προπονητής, Αλιού Σισέ επιθετικά, δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια επικίνδυνα επιθετική ομάδα, παρόλο που έχει και τα στοιχεία και τους παίκτες.

Προπονητής: Αλιού Σισέ

Αρχηγός: Τσέικου Κουγιατέ

Παίκτης-κλειδί: Σάντιο Μανέ

Μπορεί να μην έχει κάνει τη σεζόν του Μοχάμεντ Σαλάχ, αλλά ο Μανέ έχει παίξει εξίσου σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της Λίβερπουλ τη φετινή σεζόν. Η ταχύτητα και η αλτικότητα που διαθέτει μπορεί να δώσει στη Σενεγάλη πολλές λύσεις σε δύσκολες στιγμές.

Κολομβία

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Η’ όμιλος)-3

Τερματίζοντας τέταρτη, η Κολομβία πήρε την πρόκριση για τη Ρωσία. Είναι σαφές ότι η ομάδα της Κολομβίας διαθέτει παίκτες ικανούς να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε ομάδα σε αυτό το επίπεδο παιχνιδιού. Διαθέτουν επιδέξιους παίκτες που αγωνίζονται στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου και ειδικότερα στην Ευρώπη, όπως είναι ο Χάμες Ροντρίγκεζ και ο Ρανταμέλ Φαλκάο. Το 2014, ο Ροντρίγκεζ τελείωσε το Μουντιάλ ως πρώτος σκόρερ και τέσσερα χρόνια αργότερα θέλει να επαναλάβει την ίδια ιστορία. Ο Φαλκάο έχει επίσης υψηλές προσωπικές προσδοκίες για αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς την τελευταία φορά, ο τραυματισμός του, του είχε κοστίσει. Το μόνο αρνητικό στοιχείο της Κολομβίας, είναι η έλλειψη ταλέντου στη μεσαία γραμμή, και η προϊστορία της σε νοκ άουτ παιχνίδια.

Προπονητής: Χοσέ Πέκερμαν

Αρχηγός: Ρανταμέλ Φαλκάο

Παίκτης-κλειδί: Χάμες Ροντρίγκεζ

Αν επαναλάβει τις επιδόσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, η Κολομβία μπορεί να φτάσει και στα προημιτελικά. Στα 26 του, πιο ώριμος από ποτέ, ο Χάμες θέλει να οδηγήσει την χώρα του στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Ιαπωνία

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Η’ όμιλος)-4

Στον όμιλο της στην Ασία, η Ιαπωνία κέρδισε την πρώτη θέση μαζί και την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μια έμπειρη ομάδα που διαθέτει ποδοσφαιριστές που έχουν συμμετάσχει σε άλλα δυο Μουντιάλ, έχοντας πάρει το «βάφτισμα του πυρός», θα προσπαθήσει να απειλήσει την Πολωνία, τη Σενεγάλη και την Κολομβία για μια θέση στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Η άνεση που έχει η ομάδα της Ιαπωνίας στην κατοχή της μπάλας παραμένει ένα θετικό στοιχείο. Η ομοσπονδία έδιωξε τον πρώην προπονητή Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς και αυτό προκάλεσε σημαντική αναταραχή. Παρόλα αυτά, παραμένει μια επικίνδυνη ομάδα.

Προπονητής: Ακίρα Νισίρο

Αρχηγός: Μακότο Χασέμπε

Παίκτης-κλειδί: Κεϊσούκε Χόντα

Στα 31 του, ο Χόντα παραμένει ο καλύτερος παίκτης της Ιαπωνίας. Σε μια ομάδα που στερείται προσωπικότητας, ο Χόντα θα προσπαθήσει να έχει επιρροή στα αποδυτήρια των Ιαπώνων.

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Η’ όμιλος)-5

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή