Νίκη Ολυμπιακού, την Κυριακή κρίνεται ο τίτλος – Ανακοίνωση Παναθηναϊκού, νέα επεισόδια

Νίκη Ολυμπιακού, την Κυριακή κρίνεται ο τίτλος – Ανακοίνωση Παναθηναϊκού, νέα επεισόδια

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό Superfoods να πανηγυρίσει τον τίτλο του πρωταθλητή στο ΣΕΦ. Επικράτησε με 92-76 και την Κυριακή θα ανηφορίσει στο ΟΑΚΑ για τη μητέρα των μαχών, σε έναν τελικό που θα κρίνει τον τίτλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με πολλή ενέργεια στο παρκέ από το πρώτο λεπτό με οδηγό τον Πρίντεζη και μέχρι το φινάλε δεν έχασαν το προβάδισμα, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που απείλησε μόνο από ατομικές εξάρσεις και έδειξε «άδειος» από ενέργεια, εχοντας ως… μαξιλαράκι ασφαλείας το τελευταίο ματς του ΟΑΚΑ.

Εχοντας σε μεγάλη μέρα τον Μακλίν, ο οποίος δεν είχε αντίπαλο στις δύο ρακέτες, θετικούς τους Σπανούλη, Στρέλνιεκς και Πρίντεζη, αλλά και αποτελεσματικό τον Ρόμπερτς, ο Ολυμπιακός επέβαλε το ρυθμό του από νωρίς και έβαλε δύναμη στο παιχνίδι του, απέναντι σε έναν ντεφορμέ Παναθηναϊκό τόσο στο παρκέ όσο και στον πάγκο.

Ουσιαστικά οι «πράσινοι» με ένα ατομικό ξέσπασμα τριπόντων των Λοτζέσκι και Τζέιμς στην 3η περίοδο, μείωσαν στους τρεις πόντους από τους 14, που είχε ξεφύγει η διαφορά, αλλά η υπόλοιπη ομάδα δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Ο Ολυμπιακός απάντησε με μεγάλα σουτ και ορθολογικό μπάσκετ και κάπως έτσι έχτισε νέα διαφορά την οποία δεν έχασε ποτέ.

Ετσι, την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, θα κριθεί οριστικά ο τίτλος στο τελευταίο ματς της περιόδου και νικητές και ηττημένοι θα ξεκινήσουν το χτίσιμο της επόμενης περιόδου, από το οποίο θα λείπουν αρκετά κομμάτια και για τους δύο μονομάχους.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-19, 48-36, 71-64, 92-76

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:  Σπανούλης 13 (3/8 σουτ, 3 ασίστ), Μιλουτίνοβ 2 (8 ριμπάουντ), Πρίντεζης 12 (4/11 σουτ, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Παπανικολάου 9 (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ), Μάντζαρης 7 (1), ΜακΛίν 20 (6/7 δίποντα, 8/13 βολές, 5 ριμπάουντ), Μπράοαυν, Παπαπέτρου, Στρέλνιεκς 11 (2), Ρόμπερτς 16 (3), Μπόγρης, Γουίλτζερ 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 3 (1/3 σουτ, 4 ριμπάουντ σε 30:19), Ρίβερς 6 (1), Γκιστ 12 (5 ριμπάουντ), Λοτζέσκι 16 (4), Καλάθης 12 (5/11 σουτ, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Τζέιμς 20 (2/9 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 10/11 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Παππάς, Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους, Όγκαστ 3, Αντετοκούνμπο, Μήτογλου.

Ομαδικά στατιστικά

Ολυμπιακός: 19/32 δίποντα, 8/25 τρίποντα, 30/43 βολές, 44 ριμπάουντ (30 αμυντικά – 14 επιθετικά), 15 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 12 λάθη

Παναθηναϊκός: 16/37 δίποντα, 7/22 τρίποντα, 23/32 βολές, 30 ριμπάουντ (21 αμυντικά – 9 επιθετικά), 8 ασίστ, 5 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 12 λάθη.

• Μεγάλη ένταση υπήρξε ξανά έξω από το ΣΕΦ, τόσο πριν όσο και μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ανάμεσα σε οπαδούς των Πειραιωτών και δυνάμεις της Αστυνομίας. Η ένταση ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα, πριν από το τζάμπολ του αγώνα, όταν και τραυματίστηκαν τρεις Αστυνομικοί. Μάλιστα, ένας εξ αυτών οδηγήθηκε στο 401 με σπασμένο χέρι.

Νίκη Ολυμπιακού, την Κυριακή κρίνεται ο τίτλος – Ανακοίνωση Παναθηναϊκού, νέα επεισόδια-1

• Ανακοίνωση με την οποία στρέφεται κατά της διαιτησίας και του συνδρομητικού καναλιού που μετέδωσε το ματς εξέδωσε ο Παναθηναϊκός, καταλήγοντας: «Ενδιαφέρον θα έχει και η απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης για τα όσα έγιναν στο ΣΕΦ. Μόνο τρεις τραυματίες αστυνομικοί (ο ένας με κάταγμα στο χέρι), ένα καμένο βαν και μάχες σώμα με σώμα. Αυτά βέβαια, βάσει και του φωτογραφικού υλικού, έγιναν 5-6 μέτρα από τις εισόδους του ΣΕΦ, οπότε το πολύ-πολύ η αγαπημένη ομάδα της αθλητικής δικαιοσύνης να τιμωρηθεί με τριακόσια ευρώ πρόστιμο. Ραντεβού στο ΟΑΚΑ».

Επίσης καταγγέλει εισβολή ενός οπαδού στα αποδυτήρια και την εξύβριση του τεχνικού τιμ του Τσάβι Πασκουάλ, κάνοντας λόγο για «ζούγκλα» στο ΣΕΦ!

«Πριν βγάλουν ανακοινώσεις, θα πρέπει να μιλάνε με τον προπονητή τους. Είναι προφανές ότι δεν τον είχαν ενημερώσει τι πρέπει να πει, γιατί στη συνέντευξη Τύπου έκανε παράπονα για τους παίκτες του που έδωσαν 14-16 βολές χωρίς λόγο στον Ολυμπιακό. Δεν αντέχουν ούτε το 60-40 υπέρ τους» ανέφερε η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή