Μπασκετ: Μία σειρά της… σειράς

Μπασκετ: Μία σειρά της… σειράς

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους για φέτος, αύριο στο ΟΑΚΑ, στον πέμπτο τελικό. Και να είστε σίγουροι πως και του χρόνου όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ θα είναι στο ίδιο έργο θεατές. Αυτό που επαναλαμβάνεται από την περίοδο 1992-1993, με μόνη παρένθεση το 2001-2002, οπότε μπήκε σφήνα στους «αιωνίους» η ΑΕΚ.

Τώρα κατά πόσον αυτή η ρουτίνα βοηθάει την ανάπτυξη του αθλήματος είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολήσει όσους ασχολούνται μ’ αυτό. Το σίγουρο είναι πως οι φίλαθλοι ήδη άρχισαν να χάνουν το ενδιαφέρον τους. Κι αυτό φάνηκε στην προσέλευση του κόσμου, στις τέσσερις αναμετρήσεις που έχουν προηγηθεί. ΟΑΚΑ και ΣΕΦ δεν γέμισαν. Αν αύριο κατακλυστεί ασφυκτικά το Μαρούσι, δεν θα ανατρέψει την εικόνα.

Εδώ και μία εικοσαετία, που στο ποδόσφαιρο υπήρχε η μονοκρατορία του Ολυμπιακού, οι «ειδικοί» θεωρούσαν πως αυτή λειτουργούσε εις βάρος της ανάπτυξής του αφού έλειπε ο ανταγωνισμός. Οι αντίστοιχοι του μπάσκετ ουδόλως ενοχλούνται για την παντοκρατορία του Παναθηναϊκού, που έχει τους υπερδιπλάσιους τίτλους από τον Ολυμπιακό. Και μάλιστα σε μία διοργάνωση που η κατάκτηση του τροπαίου δεν έχει κανένα ουσιαστικό κίνητρο, πλην του γοήτρου, αφού οι ομάδες ξέρουν εκ των προτέρων σε ποιες ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα αγωνιστούν και με τα λεφτά εξασφαλισμένα.

Ετσι, φτάσαμε στο σημείο η Α1 κατηγορία του μπάσκετ να είναι οι τελικοί αγώνες των «αιωνίων», όπου το ενδιαφέρον επικεντρώνεται περισσότερο αν θα ολοκληρωθεί ή όχι η σειρά λόγω επεισοδίων ή ποιος από τους δύο θα διαμαρτυρηθεί περισσότερο για τη διαιτησία. Για τον νικητή ενδιαφέρονται μόνο οι φανατικοί…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή