ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ελληνική «απόβαση» στους Μεσογειακούς

elliniki-apovasi-stoys-mesogeiakoys-2256496

Η κατά τον Στράβωνα «αλίμενη» περιοχή της ισπανικής Ταραγόνα θα γίνει από τις 22 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου το φιλόξενο λιμάνι για χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες στη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της Μεσογείου, τους Μεσογειακούς Αγώνες. Ανάμεσά τους θα βρίσκονται κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου αθλητισμού, όπως η Αννα Κορακάκη, ο Κώστας Μπανιώτης, ο Κώστας Δουβαλίδης, η Νικόλ Κυριακοπούλου, αλλά και νέα παιδιά, τα οποία θα αποκομίσουν εμπειρίες που θα τους φανούν χρήσιμες στο μέλλον. Η διοργάνωση διεξάγεται αυτή τη φορά στο μεσοδιάστημα ολυμπιακών διοργανώσεων και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προσελκύσει σπουδαία ονόματα που θα την«χρησιμοποιήσουν» ως ευκαιρία για μια δυνατή προπόνηση πριν από τις προκρίσεις.

Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από 299 αθλητές και αθλήτριες σε κολύμβηση, κωπηλασία, πάλη, τοξοβολία, ποδόσφαιρο, ιππασία, γυμναστική, ποδηλασία, κανόε καγιάκ, τζούντο, ξιφασκία, καράτε, τοξοβολία, άρση βαρών, υδατοσφαίριση, στίβος, σκοποβολή, καλαθοσφαίριση, θαλάσσιο σκι, βόλεϊ, γκολφ, χάντμπολ και μπάντμιντον.

«Πρόκειται για μία πολύ καλή ευκαιρία για τη νέα γενιά να πάρει μέρος σε μια μεγάλη διοργάνωση όπου θα αγωνιστούν πρωταθλητές από τρεις ηπείρους, ενώ οι καλοί αθλητές μας θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους δύο χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Σε επικοινωνία που είχα με άλλους εκπροσώπους ολυμπιακών επιτροπών με ενημέρωσαν ότι στην Ισπανία θα αγωνιστούν πολλοί κορυφαίοι αθλητές με σημαντικές διακρίσεις», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

Τα αθλήματα θα διεξαχθούν σε 16 διαφορετικές περιοχές, με τους αγώνες ιππασίας να πραγματοποιούνται στη Βαρκελώνη. Θα πάρουν μέρος 4.000 αθλητές και αθλήτριες από 25 χώρες. Στη διεξαγωγή θα βοηθήσουν 3.500 εθελοντές

Στους Μεσογειακούς διεξάγονται και αθλήματα που δεν περιλαμβάνονται στο ολυμπιακό πρόγραμμα, όπως μπάσκετ 3Χ3, Bowls και θαλάσσιο σκι. Η Ισπανία θα φιλοξενήσει για τρίτη φορά τη διοργάνωση. Το 1955 είχαν πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη και το 2005 στην Αλμερία.