Σταδιακή απόσυρση της ΕΛ.ΑΣ. από τα γήπεδα

Σταδιακή απόσυρση της ΕΛ.ΑΣ. από τα γήπεδα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποχώρηση της αστυνομίας από τους αγωνιστικούς χώρους και τη μετάθεση της ευθύνης για την αποτροπή επεισοδίων στους ιδιοκτήτες των ομάδων προανήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στο φόρουμ για την αθλητική βία που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων. Στην ομιλία του ενώπιον των αστυνομικών, ο κ. Βασιλειάδης τόνισε ότι στο πλαίσιο κατάρτισης του νέου αθλητικού νομοσχεδίου «επεξεργαζόμαστε την αλλαγή της κοινής υπουργικής απόφασης σχετικά με τη θέση της ΕΛ.ΑΣ. στα γήπεδα, ώστε να αποσαφηνιστεί πού ξεκινά και πού τελειώνει η ευθύνη της αστυνομίας και των ΠΑΕ για την πρόληψη των επεισοδίων».

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη, η απόσυρση της αστυνομίας από τους αθλητικούς χώρους θα γίνει παράλληλα με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις εταιρείες σεκιούριτι, ούτως ώστε οι υπάλληλοι των εταιρειών να είναι πιστοποιημένοι από την ΕΛ.ΑΣ. και να μπορούν να κάνουν ελέγχους, όπως συμβαίνει στα αεροδρόμια. Την ανάγκη οι ΠΑΕ να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, επισημαίνοντας ότι την τελευταία τριετία οι υπηρεσίες αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους σε Αττική και Θεσσαλονίκη έχουν συλλάβει 221 άτομα για πρόκληση επεισοδίων και έχουν σχηματίσει 200 δικογραφίες. Χαιρετισμό στο φόρουμ απηύθυναν ακόμα ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος και οι πρόεδροι των πρωτοβάθμιων ενώσεων. «Εξω η αστυνομία από τα γήπεδα αρένες», τόνισε εμφατικά ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας Δημοσθένης Πάκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή