Η Ιαπωνία έβαλε «φωτιά» στον 8ο όμιλο με νίκη κόντρα στην Κολομβία

Η Ιαπωνία έβαλε «φωτιά» στον 8ο όμιλο με νίκη κόντρα στην Κολομβία

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Σαράνσκ, για το πρώτο παιχνίδι του όγδοου και τελευταίου ομίλου, η Ιαπωνία επικράτησε της Κολομβίας με 1-2, εκμεταλλευόμενη το γεγονός πως οι Κολομβιανοί έπαιζαν με δέκα παίκτες από το τρίτο κιόλας λεπτό.

Ο στόπερ της Κολομβίας Ντάβινσον Σάντσες χρησιμοποίησε το χέρι του στην προσπάθεια του να ανακόψει το σουτ του Καγκάβα και ορθά αποβλήθηκε από τον αγώνα με κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή της αναμέτρησης, Νταμίν Σκόμινα (Σλοβενία), που καταλόγισε το πέναλτι. Την εκτέλεση την ανέλαβε ο ποδοσφαιριστής της Ντόρτμουντ, Σ. Καγκάβα ο οποίος και έκανε το 1-0 σε ένα ιδανικό για την Ιαπωνία ξεκίνημα.

Η Ιαπωνία έβαλε «φωτιά» στον 8ο όμιλο με νίκη κόντρα στην Κολομβία-1

Στο 15’ η Ιαπωνία είχε ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της. Ύστερα από την πάσα του Καγκάβα, ο Ινούι βρέθηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Οσπίνα. Μετά το δραματικό ξεκίνημα, η Κολομβία κατάφερε να ισορροπήσει το ματς και ισοφάρισε με τον Κιντέρο. Ο μεσοεπιθετικός της Ρίβερ Πλέιτ έκανε μια συρτή εκτέλεση φάουλ και ξεγέλασε τον τερματοφύλακα της Ιαπωνίας, Ε. Κοβασίμα.

Η Ιαπωνία έβαλε «φωτιά» στον 8ο όμιλο με νίκη κόντρα στην Κολομβία-2

Με το σκορ ισόπαλο στο ημίχρονο, οι δύο ομάδες άνοιξαν τους χώρους τους στο β’ μέρος. Το «αβαντάζ» που είχε η Ιαπωνία με τον παίκτη παραπάνω φάνηκε στο 72’ όταν και βρήκε το γκολ που έψαχνε με το κόρνερ του Χόντα και την κεφαλιά του Οσάκο.

Η Ιαπωνία έβαλε «φωτιά» στον 8ο όμιλο με νίκη κόντρα στην Κολομβία-3

Ο τερματοφύλακας της Κολομβίας φέρει ευθύνη στο γκολ, καθώς η έξοδος του ήταν άστοχη. Οι Ιάπωνες πήραν το προβάδισμα και πανηγύρισαν την πολύ σημαντική νίκη σε έναν πολύ απαιτητικό όμιλο, παρά το γεγονός πως στις καθυστερήσεις η Κολομβία είχε φάσεις για την ισοφάριση.

Η Ιαπωνία έβαλε «φωτιά» στον 8ο όμιλο με νίκη κόντρα στην Κολομβία-4

Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Μουρίγιο, Αρίας, Μοχίκα, Ντ. Σάντσες, Σ. Σάντσες, Κουαδράδο (Μπάριος 31'), Λέρμα, Κιντέρο (Χάμες Ροδρίγκες 59'), Φαλκάο, Ισκέρδο (Μπάκα 70')

Ιαπωνία (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Σότζι, Ναγκατόμο, Σακάι, Γιοσίντα, Σιμπασάκι (Γιαμαγκούτσι 80'), Χαραγκούτσι, Καγκάβα (Χόντα 70'), Ινούι, Χασέμπε, Οσάκο (Οκαζάκι 85')

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή