Mέρα της γκάφας και των αυτογκόλ στη Ρωσία

Mέρα της γκάφας και των αυτογκόλ στη Ρωσία

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρωσία, Σενεγάλη και Ιαπωνία πανηγύρισαν σημαντικές νίκες στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ τα αυτογκόλ και οι γκάφες είχαν τον πρώτο λόγο στη χθεσινή ημέρα.

Παρά το γεγονός πως ο Μοχάμεντ Σαλάχ βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα της Αιγύπτου και σκόραρε, η Ρωσία βρήκε τον τρόπο στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε της αντιπάλου της με 3-1 και ουσιαστικά βρίσκεται στους «16» της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ. Το μεγάλο λάθος – αυτογκόλ του Φατχί άλλαξε τη ροή του αγώνα και έδωσε τους απαιτούμενους χώρους για τη Ρωσία, η οποία μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε απειλήσει, ενώ ο Σαλάχ είχε μια μεγάλη ευκαιρία στο 42΄.

Υστερα από ένα ημίχρονο με αρκετά λάθη και από τις δύο πλευρές, ο δρόμος της επικράτησης της Ρωσίας άνοιξε με το αυτογκόλ «highlight» του Φατχί στο 47΄ ύστερα από το σουτ εκτός περιοχής του Ζόμπνιν. Σε μόλις τρία λεπτά (59΄, 62΄) η Ρωσία ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Το δεύτερο γκολ το πέτυχε ο Τσερίσεβ με «πλασέ» από μέση απόσταση, ενώ το 3-0 ήρθε από τον Τζιούμπα. Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Αίγυπτος στο τελευταίο εικοσάλεπτο ήταν να μειώσει με το πέναλτι του Σαλάχ, ο οποίος φάνηκε ξεκάθαρα ότι μετά τον τραυματισμό του απέχει από τα στάνταρ του ως παίκτης της Λίβερπουλ.

ΡΩΣΙΑ: Ακινφέεβ, Φερνάντες, Κουτέποβ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόβ (86΄ Κουντριάσοφ), Ζόμπνιν, Γκαζίνσκι, Σαμέντοβ, Γκολοβίν, Τσερίσεβ (74΄ Κουζιάεφ), Τζιούμπα (79΄ Σμολόφ).

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ελ Σενάουι, Φατχί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Αμπντέλ Σαφί, Χαμέντ, Ελνένι (64΄ Ουάρντα), Τρεζεγκέ (68΄ Ραμαντάν), Σαΐντ, Σαλάχ, Μοχσέν (82΄ Καχράμπα).

Νωρίτερα, με δύο «φθηνά» γκολ η Πολωνία «χάρισε» τη νίκη στη Σενεγάλη του Σαντιό Μανέ (2-1) και έγινε η πρώτη αφρικανική χώρα που κερδίζει παιχνίδι στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Μέχρι και το ημίωρο, οι δύο ομάδες υπέπεσαν σε πολλά αβίαστα λάθη στη μεσαία γραμμή, χωρίς να απειλήσουν τις δύο εστίες. Στο 38ο λεπτό, η Σενεγάλη σκόραρε με το αυτογκόλ του Τσιόνεκ. Ο Γκουέιγιε εκτός περιοχής έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Πολωνό, άλλαξε την πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του τερματοφύλακα Σέζνι.

Στο β΄ μέρος, οι «κόκκινοι» έψαξαν το γκολ, και λίγο έλειψε να το βρουν στο 50΄ με το φάουλ του Λεβαντόφσκι. Μόλις δέκα λεπτά αργότερα, η Σενεγάλη έκανε το 2-0 έπειτα από ένα τραγικό λάθος του Κριχόβιακ. Ο Νιανγκ, ο οποίος είχε μόλις περάσει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, κατάλαβε το λάθος γύρισμα, μπήκε «σφήνα» στη φάση και στην κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Από το 60΄ και μετά η Πολωνία τα έπαιξε όλα για όλα, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 86΄ σε 2-1 με την κεφαλιά του Κριχόβιακ.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Στσέσνι, Πίστσεκ (83΄ Μπερεσίνσκι), Πάζνταν, Σιόνεκ, Ρίμπους, Κριχόβιακ, Ζιελίνσκι, Μπλαστσικόβσκι (46΄ Μπεντνάρεκ), Μίλικ (73΄ Κοβνάτσκι), Γκροσίτσκι, Λεβαντόβσκι.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Κ. Εντιάιγ, Γουαγκέ, Σανέ, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί, Σαρ, Α. Εντιάιγ (87΄ Κουγιατέ), Γκέιγ, Νιανγκ (75΄ Κονατέ), Μανέ, Ντιουφ (62΄ Εντόι).

Οσον αφορά το πρώτο παιχνίδι του όγδοου ομίλου, η Ιαπωνία έφερε τα πάνω κάτω… κερδίζοντας το φαβορί Κολομβία με 2-1. Η ομάδα του Ακίρα Νισίνο εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως η Κολομβία βρέθηκε με παίκτη λιγότερο πολύ νωρίς στην αναμέτρηση και δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους της.

Η παρέμβαση του Σάντσες με το χέρι στο τρίτο λεπτό του αγώνα έδωσε την ευκαιρία στον Σίντζι Καγκάβα να σκοράρει από την άσπρη βούλα (6΄), ενώ ο διαιτητής της αναμέτρησης Νταμίν Σκόμινα (Σλοβενία) απέβαλε σωστά τον στόπερ της Τότεναμ.

Η Κολομβία, όμως, αντέδρασε και απάντησε στο 39΄ από στημένη φάση (εκτέλεση φάουλ) με τον Κιντέρο. Με το σκορ ισόπαλο στο ημίχρονο, οι δύο ομάδες άνοιξαν τους χώρους τους στο β΄ μέρος. Το πλεονέκτημα που είχε η ταχύτερη Ιαπωνία με τον παίκτη παραπάνω φάνηκε στο 72΄ όταν και βρήκε το δεύτερο γκολ που έψαχνε μετά το κόρνερ του Χόντα και την κεφαλιά του Οσάκο και πανηγύρισαν την πολύ σημαντική νίκη τους στον 8ο όμιλο.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Μουρίγιο, Αρίας, Μοχίκα, Ντ. Σάντσες, Σ. Σάντσες, Κουαδράδο (Μπάριος 31΄), Λέρμα, Κιντέρο (Χάμες Ροδρίγκες 59΄), Φαλκάο, Ισκέρδο (Μπάκα 70΄).

ΙΑΠΩΝΙΑ: Καβασίμα, Σότζι, Ναγκατόμο, Σακάι, Γιοσίντα, Σιμπασάκι (Γιαμαγκούτσι 80΄), Χαραγκούτσι, Καγκάβα (Χόντα 70΄), Ινούι, Χασέμπε, Οσάκο (Οκαζάκι 85΄).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή