Τσάμπιονς Λιγκ: Υψηλό εμπόδιο για ΠΑΟΚ

Τσάμπιονς Λιγκ: Υψηλό εμπόδιο για ΠΑΟΚ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βασιλεία είναι το πρώτο από τα τρία εμπόδια που θα πρέπει να περάσει ο ΠΑΟΚ για να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι πιθανοί αντίπαλοι στον 2ο προκριματικό γύρο ήταν ο Αγιαξ και η Βασιλεία. Τελικώς, στον δρόμο της ομάδας της Θεσσαλονίκης θα βρεθεί η Βασιλεία που τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος Ελβετίας, με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στις 24 ή 25 Ιουλίου στην Τούμπα και τη ρεβάνς στις 31 Ιουλίου ή 1 Αυγούστου στο Σεντ-Γιάκομπ Παρκ. Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες δεν έχουν βρεθεί ποτέ κατά το παρελθόν αντιμέτωπες. Παρεμπιπτόντως, ο Αγιαξ κληρώθηκε με τη Στουρμ Γκρατς.

Δίχως άλλο, η ελβετική ομάδα έχει πολλές παραστάσεις από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Το γεγονός πως βρίσκεται στη 18η θέση της βαθμολογίας της UEFA, επιβεβαιώνει του λόγου το ασφαλές. Ο δε ΠΑΟΚ είναι στην 49η. Η Bασιλεία έχει κατακτήσει 20 φορές το πρωτάθλημα (επτά συνεχόμενες από το 2011 έως και το 2017).

Στην τελευταία περίοδο έχασε τον τίτλο από τη Γιουνγκ Μπόις. Επίσης, την τροπαιοθήκη της κοσμούν 12 Κύπελλα. Στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έχει αγωνιστεί έξι φορές, ενώ πέρυσι προχώρησε έως τη φάση των «16», μένοντας εκτός προημιτελικών από τη Μάντσεστερ Σίτι. Επιπλέον, την περίοδο 2012-13 έφτασε στον ημιτελικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και την επόμενη σεζόν στον προημιτελικό γύρο.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της κλήρωσης ο τεχνικός της Βασιλείας Ράφαελ Βικί τόνισε: «Ηταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι δεν θα υπήρχε ένα απλός αντίπαλος. Εμείς θέλουμε να προκριθούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και πρέπει να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο στον δρόμο μας. Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε δεύτερος στο ελληνικό πρωτάθλημα πάνω από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και αυτό λέει πολλά για την ποιότητα του αντιπάλου μας. Είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα με παίκτες από διαφορετικές χώρες που κουβαλούν μαζί τους μεγάλη εμπειρία. Η ομάδα του ΠΑΟΚ είναι πολύ έμπειρη και ξέρει πολύ καλά να διαχειρίζεται τέτοια παιχνίδια. Θα είναι δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια, που θέλουμε να αποδείξουμε στους εαυτούς μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Αισιόδοξος για την πρόκριση εμφανίστηκε ο Δημήτρης Πέλκας: «Ξέραμε από την αρχή ότι ο δρόμος για την επίτευξη του στόχου μας, ο οποίος είναι η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, θα ήταν δύσκολος. Η Βασιλεία είναι μία πολύ καλή ομάδα, όμως πολύ καλή ομάδα είναι και ο ΠΑΟΚ. Θα μπούμε στο γήπεδο για να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, για να πάρουμε την πρόκριση και να συνεχίσουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή