Μεγάλο βήμα πρόκρισης η Πορτογαλία στο ιστορικό παιχνίδι του Ρονάλντο

Μεγάλο βήμα πρόκρισης η Πορτογαλία στο ιστορικό παιχνίδι του Ρονάλντο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πορτογαλία με το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε την νίκη με 1-0 κόντρα στο Μαρόκο και έκανε ακόμη ένα μεγάλο βήμα πρόκρισης φθανοντας τους 4 βαθμούς στον 2ο Ομιλο. Έπειτα από την δεύτερη συνεχόμενη τους ήττα, οι Μαροκινοί δεν ελπίζουν για τίποτα πλέον και την ερχόμενη Δευτέρα θα αναμετρηθούν κόντρα στην Ισπανία (21.00) σε ένα παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Μόλις στο 4ο λεπτό, ο «ΚΡ7» σκόραρε για τέταρτη φορά στο φετινό Μουντιάλ, με μια καρφωτή κεφαλιά «ψαράκι». Με το γκολ του κόντρα στο Μαρόκο, ο Πορτογάλος σούπερ-σταρ έφτασε τα 85 γκολ με την εθνική Πορτογαλίας, ξεπέρασε τον Ούγγρο Φέρεντς Πούσκας και είναι πλέον ο δεύτερος σκόρερ όλων τον εποχών σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Ο μόνος παίκτης που τον ξεπερνάει είναι ο Ιρανός Αλί Νταεΐ, ο οποίος έχει σκοράρει 109 τέρματα.

Το μαχητικό Μαρόκο έψαξε το γκολ της ισοφάρισης στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν το βρήκε. Στο 57’ ο Μπελαντά είχε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά την οποία εξουδετέρωσε ο Πατρίτσιο. Τέλος, στις καθυστερήσεις οι Μαροκινοί είχαν άλλες δυο ευκαιρίες με τον Ζιγιές (90’) και τον Μπενάτια (94’) όμως οι Πορτογάλοι κράτησαν το «μηδέν».

Πορτογαλία: Ρούι Πατρίτσιο, Πέπε, Γκερέiρο, Φοντέ, Σέντριτς, Μουτίνιο (89’ Άντριεν), Ζοάο Μάριο (69’ Μπρούνο Φερνάντες), Σίλβα (59’ Μαρτίνς), Γουίλιαμ, Ρονάλντο, Γκουέντες.

Μαρόκο: Ελ Καζουί, Χακίμι, Ντα Κόστα, Μπενάτια, Ντιράρ, Ζιγιάχ, Ελ Αχμαντί (86’ Φαϊρ), Μπελαντά (76’ Καρσελά), Μουσουφά, Αμραμπάτ, Μπουταϊμπ (69’ Κααμπί).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή