«Οποτε δεν νικά η Αργεντινή ρίχνουμε το φταίξιμο στον Μέσι»

«Οποτε δεν νικά η Αργεντινή ρίχνουμε το φταίξιμο στον Μέσι»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κάτω τα χέρια από τον Μέσι» είπε σε ελεύθερη μετάφραση χθες ο τεχνικός της Αργεντινής, Χόρχε Σαμπαόλι, ενόψει του σημερινού κρίσιμου αγώνα με την πρωτοπόρο του Δ΄ ομίλου Κροατία, βλέποντας την πίεση που υφίσταται ο άσος της Μπαρτσελόνα.

«Οποτε δεν νικά η Αργεντινή ρίχνουμε το φταίξιμο στον Λέο. Είναι απλουστευτική λογική για εμάς τους Αργεντινούς» ανέφερε ο τεχνικός της «αλμπισελέστε», πριν από τον δύσκολο αγώνα με τους Κροάτες, όπως είπε, που θα γίνει το βράδυ.

Θα προηγηθούν οι μάχες του Γ΄ ομίλου: Η Δανία του Κρίστιαν Ερικσεν θα έχει δύσκολο έργο κόντρα στην Αυστραλία, ενώ η Γαλλία ελπίζει να πάρει από σήμερα την πρόκριση με νίκη επί του Περού, που κινδυνεύει να μείνει εκτός νυμφώνος αν δεν «κλέψει» έστω έναν βαθμό από τους Γάλλους.

Σημειώνεται ότι οι Δανοί διεθνείς έβαλαν από την τσέπη τους για να πάει στην πατρίδα τους ο αμυντικός Γιόνας Κνούντσεν με ιδιωτικό τζετ να δει τη νεογέννητη κόρη του!

Η λατινοαμερικανική κουλτούρα του ποδοσφαίρου είναι δύσκολο να συμβιβαστεί με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, αλλά αυτό είναι απαραίτητο σε τέτοια διοργάνωση. Ετσι, ο σταρ της μεξικανικής ομάδας Χαβιέρ Ερνάντες ζήτησε χθες από τους οπαδούς της «Τρι» να πάψουν να φωνάζουν μια χυδαία λέξη –που αναφέρεται σε άνδρες που εκδίδονται– όποτε ο αντίπαλος τερματοφύλακας εκτελεί ελεύθερο. Η FIFA άρχισε ήδη έρευνα περί ομοφοβικού συνθήματος, ακόμη κι αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο μυαλό των Μεξικανών. Στο προηγούμενο Μουντιάλ η FIFA επέβαλε 10 φορές πρόστιμο στο Μεξικό για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Ομοίως επικρίθηκαν Κολομβιανοί και Βραζιλιάνοι οπαδοί που βάζουν Ρωσίδες να προφέρουν στα ισπανικά και στα πορτογαλικά χυδαίες λέξεις και τις μαγνητοσκοπούν. Το θέμα πήρε διαστάσεις, με παρεμβάσεις από το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας και το Εθνικό Συμβούλιο Δικαιωμάτων των Γυναικών της Βραζιλίας. Οι Βραζιλιάνοι έχουν ξαναπάρει τα πάνω τους, βλέποντας χθες τον Νεϊμάρ να επιστρέφει στις προπονήσεις μετά τις ενοχλήσεις στον αστράγαλο. Η ομοσπονδία της Βραζιλίας εγγυάται ότι είναι έτοιμος για τον αυριανό αγώνα με την Κόστα Ρίκα. Οτι θα της χαρίσει και τη νίκη πάντως δεν το εγγυάται…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή