Βήμα πρόκρισης η Δανία, παραμένει ζωντανή η Αυστραλία

Βήμα πρόκρισης η Δανία, παραμένει ζωντανή η Αυστραλία

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δανία και Αυστραλία μοιράστηκαν ένα βαθμό (1-1), στο πρώτο παιχνίδι για την δεύτερη αγωνιστική του Γ’ ομίλου. Οι Ευρωπαίοι πλέον μετράνε τέσσερις βαθμούς, ενώ τα «καγκουρό» έναν, που τους κρατάει ζωντανούς.

Μόλις στο έβδομο λεπτό, η Δανία «άνοιξε» το σκορ με σουτ στην κίνηση του Έρικσεν, ύστερα από την πολύ ωραία πάσα του Γιόργκενσεν. Οι Δανοί πίεζαν για ένα δεύτερο τέρμα και έφτασαν κοντά, στο 24’. Μετά από σέντρα του Ντάλσγκααρντ ο Γιόργκενσεν πήρε την κεφαλιά όμως αστόχησε από τη μικρή περιοχή. Λίγα λεπτά πριν το σφύριγμα του ημιχρόνου (37’), η Αυστραλία κέρδισε πέναλτι με το VAR να είναι για άλλη μια φορά ο πρωταγωνιστής και με τον αρχηγό Γέντινακ ευστόχησε για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν χώρους να απειλήσουν την αντίπαλη εστία αλλά μέχρι και το 70’ καμία δεν έκανε «καθαρή» ευκαιρία για γκολ, αφού προτεραιότητα φάνηκε πως ήταν να μη δεχθούν νέο τέρμα. Με το σουτ-κεραυνό του Μούι εκτός περιοχής, η Αυστραλία λίγο έλειψε να προηγηθεί και να γυρίσει το παιχνίδι στο 71’, ενώ ένα μόλις λεπτό αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν αλλά δεν βρήκαν στόχο με το φαλτσαριστό σουτ του Σίστο.

Τέλος, με δυο συνεχόμενες φάσεις στο 88ο λεπτό, η Αυστραλία έψαξε το γκολ της νίκης αλλά δεν το βρήκε. Ο τερματοφύλακας της Δανίας, Σμάιχελ, έκανε δύο πολύ καλές επεμβάσεις στα σουτ των Αρζάνι και Λέκι και ο αγώνας έλειξε 1-1.

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Κίαερ, Κρίστενσεν, Ντιλέινι, Ν. Γιόργκενσεν (68' Κορνέλιους), Έρικσεν, Ντάλσγκααρντ, Στρίγκερ, Σένε, Πόουλσεν (59' Μπρεϊτγουέιτ), Σίστο

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Μίλιγκαν, Λέκι, Κρούσε (69' Αρζάνι), Ναμπούτ (75' Γιούριτς), Μούι, Γέντινακ, Μπέχιτς, Ρισντόν, Σέινσμπουρι, Ρόγκιτς (82' Ίρβιν)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή