Μικτά πληρώματα στη διοργάνωση του «Sailing Marathon»

Μικτά πληρώματα στη διοργάνωση του «Sailing Marathon»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγώνας και καμπ με μικτά πληρώματα στις ιστιοπλοϊκές κατηγορίες των 420 και των 470 θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Sailing Marathon. Η πρωτοποριακή διοργάνωση της ιστιοπλοΐας θα διεξαχθεί από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στην ευρύτερη περιοχή του Μικρολίμανου και οι διοργανωτές έχουν ως στόχο να αποτελέσει και εφαλτήριο για τη νέα γενιά σε ότι αφορά τις εξελίξεις του αθλήματος.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία της Ομοσπονδίας φέρεται αποφασισμένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το Τόκιο, η κλάση των 470 να αποτελείται από έναν άνδρα και μία γυναίκα. Έτσι, η ομάδα του «Ιστιοπλοϊκού Μαραθωνίου» αποφάσισε να πραγματοποιήσει προπονητικό καμπ με καταξιωμένους προπονητές σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου οι νεαροί αθλητές μας να μυηθούν στα νέα δεδομένα.

Σε ότι αφορά τον αγωνιστικό τομέα, η διοργάνωση αναμένεται να ενώσει σε μία γραμμή όλες τις κλάσεις και όλες τις γενιές της ελληνικής ιστιοπλοΐας, ενώ υπάρχει και μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους ιστιοπλόους. Το 2016, όταν διεξήχθη για πρώτη φορά ιστιοπλοϊκός μαραθώνιος, βρέθηκαν στο ίδιο σκάφος ή ως αντίπαλοι παλαιοί ιστιοπλόοι με τα παιδιά τους. Αγωνίστηκαν Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης, με τη νέα γενιά να δίνει δυναμικό «παρών».

Το 2017 ο Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος δε διεξήχθη εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας. Αυτή τη χρονιά επανέρχεται και θα περιλαμβάνει περισσότερες κλάσεις. Στη γραμμή εκκίνησης αναμένεται να βρεθούν Optimist, 2.4, Laser 4.7, Europe, Laser Rdl, 420, Laser Std, Omega (no trapeze), Yngling, Finn, Dragon, Lightning, 470, Sonar, J24, Star, Platu 25, 49er, A Class, Nacra, Tornado και Moth.

Η διοργάνωση θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Οι συντελεστές του Sailing Marathon, άνθρωποι και οι ίδιοι της ιστιοπλοΐας, εκτός από τον Mαραθώνιο, θα πραγματοποιήσουν καμπ προετοιμασίας για Optimist, Laser 4.7, 420 και 470 με έμπειρους και καταξιωμένους σε διεθνές επίπεδο προπονητές και εξειδικευμένους ομιλητές. Απώτερος σκοπός και στόχος είναι η παροχή γνώσεων και τεχνικών στη νέα γενιά των Ελλήνων ιστιοπλόων, ώστε να είναι έτοιμη για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος. Διοργανωτής όμιλος είναι ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή