Χωρίς περιθώρια λάθους η Βραζιλία κόντρα στην Κόστα Ρίκα

Χωρίς περιθώρια λάθους η Βραζιλία κόντρα στην Κόστα Ρίκα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την Αργεντινή μπαίνει και η Βραζιλία σήμερα σε κρίσιμο αγώνα για το μέλλον της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς μετά την ισοπαλία με την Ελβετία, η νίκη με την Κόστα Ρίκα είναι εκ των ων ουκ άνευ ώστε η «πεντακαμπεάο» να αποφύγει τη Γερμανία στους «16».

Ο Νεϊμάρ αναμένεται να είναι βασικός, υποχρεώνοντας με την παρέα του τη χώρα των 210 εκατ. πολιτών να στηθεί από τις 8 ή 9 το πρωί (τοπική ώρα) στην τηλεόραση για να δει το ματς αυτό. Θα ακολουθήσουν οι μάχες της Νιγηρίας με την Ισλανδία και το ντέρμπι κορυφής του ομίλου της Βραζιλίας μεταξύ Σερβίας και Ελβετίας.

Το σίγουρο, πάντως, είναι πως το Μουντιάλ αυτό αποκαλύπτει τις αδυναμίες των ανθρώπων, όπως αυτές του διαιτητή Μαρκ Γκάιτζερ, ενός μέλους του ιρανικού τεχνικού επιτελείου και του γιου του Μάρκους Μπεργκ.

Ο κ. Γκάιτζερ, διαιτητής του αγώνα Πορτογαλία – Μαρόκο, κατηγορήθηκε από τον μέσο του Μαρόκου Νορντίν Αμπραμπατ ότι ζήτησε στο πρώτο ημίχρονο να πάρει τη φανέλα του Κριστιάνο Ρονάλντο μετά το ματς. Σε ανακοίνωσή της η FIFA κατακεραύνωσε τον παίκτη της Γουότφορντ και τόνισε ότι ο κ. Γκάιτζερ ήταν εξαιρετικά καλός.

Τα ματς του Ιράν δεν ήταν για καρδιακούς. Μετά το αυτογκόλ στις καθυστερήσεις που του χάρισε τη νίκη επί του Μαρόκου, ήρθε το δράμα με το ακυρωθέν γκολ στον αγώνα με την Ισπανία. Πριν ακυρωθεί το τέρμα ως οφσάιντ, οι Ιρανοί πανηγύρισαν με την ψυχή τους επί μισό τουλάχιστον λεπτό, και όταν ο βιντεοδιαιτητής επιβεβαίωσε την υπόδειξη του επόπτη, ένα από τα μέλη του τεχνικού επιτελείου του Ιράν χρειάστηκε να μεταφερθεί επειγόντως σε νοσοκομείο. «Ελπίζουμε να είναι καλά, προσευχόμαστε για εκείνον, είπε μετά το προχθεσινή ήττα ο τεχνικός των Ιρανών, Κάρλος Κεϊρόζ.

Αυτό όμως που βάζει σε άλλο πλαίσιο τη σημασία του Μουντιάλ ήταν η φωτογραφία του πεντάχρονου γιου του Μάρκους Μπεργκ, που δάκρυσε βλέποντας το 9άρι της Σουηδίας να ντεμπουτάρει σε αγώνα Μουντιάλ.

Ο φωτογραφικός φακός έπιασε τον μικρό Λεονέλ με τα δάκρυα να κυλούν στα μάγουλά του, ενώ έβλεπε τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, όπου λίγο αργότερα μάλιστα πέτυχε και το νικητήριο γκολ της ομάδας του επί της Νότιας Κορέας. Σε ποιο άλλο πεδίο της ζωής μας μπορεί ένας μεγάλος να κάνει τόσο υπερήφανο ένα παιδί;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή