Μουντιάλ: Νίκη χωρίς να πείσει η Βραζιλία

Μουντιάλ: Νίκη χωρίς να πείσει η Βραζιλία

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε η λύτρωση για τη Βραζιλία στον αγώνα με αντίπαλο την Κόστα Ρίκα στην Αγία Πετρούπολη. Με σουτ του Κουτίνιο μέσα από την περιοχή, η ομάδα του Τίτε άνοιξε το σκορ, ενώ στο 95΄ ο Νεϊμάρ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για να πάρει το πρώτο της τρίποντο στη 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου με πολύ άγχος. Το κλάμα του Νεϊμάρ μόλις ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση, επιβεβαιώνει του λόγου το ασφαλές.

Στο 23ο παιχνίδι στον πάγκο της Βραζιλίας, ο Τίτε χρησιμοποίησε τον Φάγκνερ (έκανε ντεμπούτο) στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Ντανίλο. Από την άλλη πλευρά, ο Οβιέδο ξεκίνησε αντί του Κάλβο στο αριστερό άκρο της άμυνας, στη μοναδική αλλαγή της Κόστα Ρίκα σε σχέση με το πρώτο ματς κόντρα στη Σερβία.

Δίχως ίχνος υπερβολής, η Βραζιλία απογοήτευσε με την εικόνα της στα πρώτα 45 λεπτά. Μπορεί να είχε κατοχή μπάλας με ποσοστό 68%-32%, ωστόσο οι Νεϊμάρ και Γουίλιαν δεν βοηθούσαν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, είτε από τα άκρα είτε από τον άξονα. Την ίδια ώρα, η Κόστα Ρίκα κρατούσε άνετα το μηδέν στην εστία του εξαιρετικού Νάβας.

Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε η εικόνα της Σελεσάο. Πίεσε περισσότερο, έχοντας δοκάρι με τον Ζεσούς στο 50΄. Στο 78΄, ο 45χρονος Ολλανδός διαιτητής Μπγιορν Κάιπερς έδωσε πέναλτι σε πτώση του Νεϊμάρ. Αλλά κάνοντας χρήση του VAR, άλλαξε oρθώς την απόφασή του. Η νίκη για τους Βραζιλιάνους ήρθε στις καθυστερήσεις με τα γκολ του Κουτίνιο (κοντινό σουτ) και του Νεϊμάρ (πλασέ σε κενή εστία), με την Κόστα Ρίκα να μένει εκτός συνέχειας.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Αλισον, Φάγκνερ, Σίλβα, Μιράντα, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Γουίλιαν (46΄ Κόστα), Παουλίνιο (68΄ Φιρμίνιο), Κουτίνιο, Νεϊμάρ, Γκαμπριέλ Ζεσούς (90΄ Φερναντίνιο).

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Ακόστα, Γκονσάλες, Ντουάρτε, Γκαμπόα (75΄ Κάλβο), Μπόρχες, Γκουσμάν (83΄ Τεγέδα), Οβιέδο, Βενέγας, Ουρένια (54΄ Μπολάνιος), Μπράιαν Ρουίς.

Στον 4ο όμιλο, η Νιγηρία έβαλε υποψηφιότητα πρόκρισης με την υπογραφή του Αχμέντ Μούσα (2-0) απέναντι στην Ισλανδία. Ο άσος της Λέστερ με δύο πανέμορφα γκολ στο β΄ ημίχρονο (στο 49΄ με εξαιρετικό κοντρόλ και βολέ και στο 75΄ με απίθανο σλάλομ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, ενώ ένα λεπτό πριν είχε δοκάρι) ανέβασε τους «πράσινους αετούς» στη 2η θέση και την ερχόμενη Τρίτη θα διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι στην Αργεντινή, η οποία μάλλον νιώθει ανακουφισμένη από το αποτέλεσμα. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Η Ισλανδία απείλησε χωρίς αποτέλεσμα στο πρώτο, όμως στο δεύτερο η Νιγηρία κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο τερέν του Βόλγκογκραντ. Μετά το 2-0 οι Ισλανδοί έχασαν πέναλτι (83΄ – έγινε ξανά χρήση VAR) με τον Σίγκουρτσον και πλέον θα αναζητήσουν τη νίκη κόντρα στην αδιάφορη Κροατία, η οποία είναι ήδη στους «16».

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ουζόχο, Ομερούο, Τροστ Εκόνγκ, Μπαλογκάν, Εντιντί, Ετέμπο (90΄ Ιβόμπι), Ιντόγου (46΄ Εμπουεχί), Μόουζες, Ομπι Μίκελ, Μούσα, Ιεανάτσο (85΄ Ιγκάλο).

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χάλντορσον, Σαέβαρσον, Αρνασον, Σίγκουρτσον (65΄ Ινγκασον), Μάγκνουσον, Γκίσλασον, Γκούναρσον (87΄ Σκούλασον), Σίγκουρτσον, Μπιάρνασον, Φινμπόγκασον, Μπόντβαρσον (71΄ Σιγκούρνταρσον).

Το πρώτο ματς του σημερινού προγράμματος διεξάγεται στη Μόσχα, όπου το Βέλγιο θα υποδεχθεί την Τυνησία (7ος όμιλος). Οι Βέλγοι με νίκη εξασφαλίζουν την παρουσία τους στη φάση των «16». Στις 18.00 το Μεξικό αντιμετωπίζει τη Νότια Κορέα (6ος όμιλος) και θέλει ένα ακόμη τρίποντο πρόκρισης. Στις 21.00 η Γερμανία (6ος) θα παίξει με τη Σουηδία. Με ήττα οι Γερμανοί μένουν εκτός συνέχειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή