Εικόνα διάλυσης στην εθνική Αργεντινής

Εικόνα διάλυσης στην εθνική Αργεντινής

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υψηλή αποζημίωση του συμβολαίου του είναι το μόνο που κρατάει ακόμη τον Χόρχε Σαμπαόλι στην τεχνική ηγεσία της εθνικής Αργεντινής μετά τη συντριβή από την Κροατία με 3-0, που φέρνει τη φιναλίστ του 2014 στο όριο του αποκλεισμού.

Η κάκιστη εικόνα των Αργεντινών, με πρώτο τον Λιονέλ Μέσι, δημιούργησε εκρηκτική κατάσταση εις βάρος όλης της αποστολής. Κύριος υπεύθυνος θεωρείται –όχι άδικα– ο τεχνικός που είχε οδηγήσει το 2015 την εθνική Χιλής (μια εντελώς διαφορετική ομάδα) στην κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα.

«Μην τα βάζετε με την ομάδα, μόνο με εμένα», είπε μετά το ματς ο κ. Σαμπαόλι. «Δεν είναι μερική η ευθύνη του προπονητή, αλλά ολική» πρόσθεσε, την ώρα που γινόταν γνωστή δήλωση του φορ Σέρχιο Αγουέρο πως ο Αργεντινός εκλέκτορας «λέει ό,τι θέλει». Διαψεύσθηκε, όμως, ότι οι παίκτες απαίτησαν άμεση αποπομπή του τεχνικού τους. «Είναι το τέλος μια γενιάς παικτών που έφαγε έξι προπονητές», έλεγε τηλεοπτικό κανάλι της Αργεντινής. Γενικά, οι εικόνες του κ. Σαμπαόλι στον πάγκο ως μπράβου της νύχτας με κολλητό μπλουζάκι και ύποπτου γούστου τατουάζ, του Ντιέγκο Μαραντόνα που έτρωγε τα νύχια του στην εξέδρα πριν πλημμυρίσουν τα μάτια του δάκρυα, του Λιονέλ Μέσι που όταν παιάνιζε ο ύμνος της Αργεντινής έπιανε το σκυμμένο του κεφάλι, και των οπαδών της «αλμπισελέστε» που έβριζαν εν χορώ τον προπονητή τους με χυδαίο τρόπο στη λήξη συμπλήρωσαν ένα θλιβερό μωσαϊκό στο γήπεδο.

Σε «διαρροή» ηχητικού μηνύματος του Ντιέγκο Σιμεόνε, του Αργεντινού προπονητή της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο «Τσόλο» ακούγεται να σχολιάζει ότι η Αργεντινή ήταν χαμένη και χωρίς ηγεσία στο ματς.

«Ο Μέσι ήταν ο χειρότερος του γηπέδου, ήταν μια καταστροφή», τόνιζε χθες τα ξημερώματα κορυφαίος σχολιαστής της αργεντίνικης τηλεόρασης, για τον σταρ που σε 95 λεπτά αγώνα άγγιξε την μπάλα μόνο 20 φορές, τις λιγότερες από κάθε συμπαίκτη του, σχεδόν μία φορά ανά πέντε λεπτά!

Το πικρό χιούμορ του Αργεντινών βγήκε χθες στην επιφάνεια, με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως «μένουν 1.617 μέρες για το Κατάρ 2022, ανυπομονούμε!» και «πωλείται smart τηλεόραση 75 ιντσών, χρησιμοποιήθηκε μόνο δύο φορές».

Παράλληλα, ξεσπάθωσαν κι οι Βραζιλιάνοι, που χθες στη Μόσχα τραγουδούσαν: «Ενός λεπτού σιγή, σσσσσς, για την Αργεντινή που έφυγε, κι έχει 30 χρόνια χωρίς κύπελλο», παραφράζοντας ένα πολύ δημοφιλές –αν και μακάβριο– σύνθημα της αργεντίνικης εξέδρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή