Ο Β. Μπαταγιάννης νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας

Ο Β. Μπαταγιάννης νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης είναι, και επίσημα πλέον, ο νέος πρόεδρος της Super League. Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού δεν είχε κανέναν «αντίπαλο» στη διαδικασία, αφού ο Πέτρος Καϊμακάμης της ΑΕΚ, απέσυρε την υποψηφιότητά του. Αναπληρωτής πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Super League εξελέγη ο Χρήστος Δάρας, πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος.

Έπειτα από την ψηφοφορία της Δευτέρας, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού πήρε εννέα ψήφους σε σύνολο 14 ομάδων και της ΕΠΟ. Τον κ. Μπαταγιάννη τον ψήφισαν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΑΕΛ, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, Ξάνθη, Πανιώνιος, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία. Οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Απόλλων Σμύρνης και Αστέρας Τρίπολης ψήφισαν λευκό, ενώ «παρών» ψήφισε ο ΠΑΟΚ και απείχε η ΕΠΟ.

Ο κ. Μπαταγιάννης μετά την εκλογή του δήλωσε: «Πιστεύω θα έχουμε μια καλή και έντιμη συνεργασία. Πριν από λίγη ώρα εκλέχθηκα πρόεδρος της Super League και αναλαμβάνω σε μια δύσκολη περίοδο, όχι μόνο ποδοσφαιρικά, αλλά και γενικά.

Δεν μπορούμε να πούμε πολλά λόγια. Υπάρχουν θέματα που πρέπει να λυθούν τάχιστα. Επτά ομάδες δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο και πρέπει να βρούμε άμεσα λύσεις, εφόσον θέλουμε ένα πρωτάθλημα που θα διεξάγεται επί ίσοις όροις.

Υπάρχει, επίσης, μια αναδιάρθρωση που συζητείται και πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Πρέπει να είμαστε γεροί και απαιτείται η μέγιστη συναίνεση για να λύσουμε τα προβλήματα. Δεν σημαίνει επειδή είμαι πρόεδρος της Super League ότι θα πρέπει να επιβάλλω και τη θέση μου. Πρέπει να συγκεράσουμε τις απόψεις μας και να τις εκπροσωπώ.

Ίσως σήμερα να εκπληρώνεται ένα όνειρό μου, αλλά ποτέ δεν πρόκειται να παίξω τον ρόλο του παράγοντα. Εκεί που θα έχουμε διαφωνία, θα πηγαίνουμε πάντα by the book. Την Τετάρτη στις 18:00 θα έχουμε ραντεβού με τον υπουργό και όχι μόνο μερικές ομάδες, αλλά όλες. Την Παρασκευή πιθανότατα θα έχουμε Διοικητικό Συμβούλιο.

Δεν θέλω να κάνω τίποτα, χωρίς να έχω τη σύμφωνη γνώμη του συνεταιρισμού. Αυτή είναι η αρχή μου».

Την Τετάρτη το νέο προεδρείο της Λίγκας θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, για το θέμα της αναδιάρθρωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή