Πρώτη η Ουρουγουάη, δεύτερη η Ρωσία στον Α’ όμιλο

Πρώτη η Ουρουγουάη, δεύτερη η Ρωσία στον Α’ όμιλο

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το εύκολο 3-0 επί της Ρωσίας, η Ουρουγουάη κατέκτησε την πρώτη θέση στον Α’ όμιλο και θα περιμένει το βράδυ της Δευτέρας για να μάθει τον αντίπαλό της από το Β' γκρουπ.

Στο δέκατο λεπτό, ο Λουίς Σουάρεζ «άνοιξε» το σκορ με μια έξυπνη απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο γκολ φέρει ευθύνη ο Ιγκόρ Ακινφέεφ, καθώς ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα έστειλε την μπάλα στη γωνία που ήλεγχε ο Ρώσος τερματοφύλακας. Δύο λεπτά αργότερα, η Ρωσία είχε την πρώτη της καλή στιγμή με το σουτ του Τσερίσεβ να το αποκρούει ο Μουσλέρα.

Μόλις στο 23’ η Ουρουγουάη διπλασίασε τα τέρματα της με το αυτογκόλ του Τσερίσεβ. Ύστερα από κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Λασάλντ ο οποίος επιχείρησε ένα δυνατό σουτ προς την εστία του Ακινφέεφ. Η μπάλα «βρήκε» στον Τσερίσεβ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Οι Ουρουγουανοί πίεσαν και για ένα τρίτο γκολ, με τον Σουάρεζ και τον Καβάνι να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες. Στο 36’ οι Ρώσοι έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς ο Σμολίνκοβ δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Ντιντιέ Μαλάνγκ (Σενεγάλη).

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ουρουγουάη ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, χωρίς να απειλείται ιδιαίτερα από τους Ρώσους. Στο 74’ ο Τζιούμπα βρέθηκε σε καλή θέση για να μειώσει σε 2-1, αλλά το σουτ του πέρασε πολύ άουτ. Με το γκολ-ριμπάουντ του Καβάνι μετά την ενστικτώδη επέμβαση του Ακινφέεφ, η Ουρουγουάη έκανε το 3-0 και πανηγύρισε την πρώτη θέση.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Κοάτες, Γοδίν, Κάσερες, Νάντες (73' Ροντρίγκες), Βεσίνο, Τορέιρα, Μπεντανκούρ (63' Ντε Αρασκαέτα), Λασάλτ, Σουάρες, Καβάνι (90+3' Μάξι Γκόμες)

ΡΩΣΙΑ: (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Σμόλνικοφ, Κουπέτοφ, Ιγκνασέβιτς, Κουντριασόφ, Ζόμπνιν, Γκαζίνσκι (46' Κουζιάεφ), Σαμέντοφ, Μιράντσουκ (60' Σμόλοφ), Τσερίσεφ (38' Μάριο Φερνάντες), Τζιούμπα

Με το κεφάλι ψηλά η Σαουδική Αραβία

Πρώτη η Ουρουγουάη, δεύτερη η Ρωσία στον Α’ όμιλο-1

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Σαουδική Αραβία κέρδισε την Αίγυπτο με 2-1 και τερμάτισε τρίτη στον πρώτο όμιλο.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ σκόραρε για τους Αιγύπτιους με ψηλοκρεμαστό «πλασέ» (22’) ενώ με πέναλτι του Αλ Φαράχ η Σαουδική Αραβία ισοφάρισε σε 1-1 (45’).

Στο 90+4’, ο Αλ Ντασάρι «έγραψε» το τελικό 2-1. Αξίζει να τονιστεί το γεγονός ότι ο τερματοφύλακας της Αιγύπτου, Εσάμ Ελ-Χαντάρι έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που έχει λάβει μέρος σε Παγκόσμιο Κύπελλο (45 χρονών, 161 ημερών). Ο Αιγύπτιος τερματοφύλακας «έπιασε» και πέναλτι στο 41’.

Η τελική βαθμολογία του Α’ Ομίλου:

Ουρουγουάη 9

Ρωσία 6

Σ. Αραβία 3

Αίγυπτος 0

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή