Αλλαγή σελίδας στη Λίγκα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Bαγγέλης Μπαταγιάννης εξελέγη νέος πρόεδρος στη Σούπερ Λίγκα. Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν ο μοναδικός υποψήφιος αφού η ΑΕΚ επέλεξε να μη διεκδικήσει την προεδρία, από τη στιγμή που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τις επτά ψήφους (σε σύνολο 14 – δεν ψήφισαν οι δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν, ούτε οι δύο που έχουν βαθμολογικά αποκτήσει δικαίωμα προβιβασμού στη Σούπερ Λίγκα) που απαιτούνταν για να κοντράρει την προερχόμενη από τον Ολυμπιακό υποψηφιότητα, η οποία, αν χρειαζόταν, θα είχε και την υποστήριξη του ΠΑΟΚ.

Ο κ. Μπαταγιάννης έλαβε εννέα ψήφους, από τις ΠΑΕ ΑΕΛ, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, Ξάνθη, Ολυμπιακός, Παναιτωλικός, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία. Λευκό ψήφισαν οι ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός. Ο ΠΑΟΚ ψήφισε παρών, ενώ η εκλογική διαδικασία διεξήχθη παρουσία του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Ευ. Μαρινάκη. Στη θέση του αναπληρωτή προέδρου επανεξελέγη ο Χρήστος Δάρας (Πανιώνιος) με ψήφους 11 υπέρ, τρία λευκά.

Ο νέος πρόεδρος του συνεταιρισμού στις πρώτες δηλώσεις του τόνισε: «Πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή και έντιμη συνεργασία. Αναλαμβάνω την προεδρία σε μια πολύ δύσκολη περίοδο τόσο για το ποδόσφαιρο όσο και γενικότερα. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά λόγια αυτή τη στιγμή, μας περιμένει πολλή δουλειά. Εχουμε θέματα στο τραπέζι που πρέπει να λυθούν τάχιστα. Επτά ομάδες δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο και ο συνεταιρισμός πρέπει να το λύσει και αυτό το θέμα. Για να έχουμε ένα έντιμο, αξιοπρεπές και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, πρέπει τουλάχιστον να προσπαθήσουμε ώστε όλες οι ομάδες να έχουν τηλεοπτική στέγη. Δεν πρόκειται ποτέ να κάνω προσωπική επαφή ή οτιδήποτε έξω από τις αρχές του συνεταιρισμού. Οσοι με ξέρουν, ξέρουν την πορεία μου. Ισως να εκπληρώνεται ένα όνειρό μου. Ποτέ δεν πρόκειται να παίξω τον ρόλο του παράγοντα από αυτήν τη θέση. Μακάρι να μπορέσω να διατηρήσω την ισονομία μεταξύ των μελών όποιοι και αν είναι αυτοί, μεγάλοι είτε μικροί. Οταν έχουμε διαφωνίες θα γίνεται by the book».

Για την αναδιάρθρωση είπε: «Περιμένω να διαμορφωθούν οι προτάσεις. Την Παρασκευή στο συμβούλιο θα διαμορφωθεί η πρόταση. Δεν πρόκειται να κάνω τίποτα πριν έχω απόφαση συμβουλίου. Δεν θέλω να κάνω κάτι χωρίς απόφαση συνεταιρισμού».

Οπως ανακοινώθηκε, «αύριο θα υπάρξει συνάντηση της Σούπερ Λίγκας με τον υφυπουργό, Γιώργο Βασιλειάδη, στην οποία θα τεθούν επί τάπητος τα δύο φλέγοντα θέματα, αυτά της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος και των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, καθώς υπάρχουν ακόμη ομάδες που δεν έχουν εξασφαλίσει τηλεοπτική στέγη». Κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. έγινε ενημέρωση σχετικά με την πρόταση Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση, ενώ εκπρόσωποι των ΠΑΕ που είναι «άστεγες» είπαν ότι θα μπλοκάρουν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή