Συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Μπλατ

Συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Μπλατ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι οικονομικές διαπραγματεύσεις του Ολυμπιακού με τον Ντέιβιντ Μπλατ βαίνουν προς αίσιο τέλος για την υπογραφή του διετούς συμβολαίου που θα αποφέρει στον Αμερικανοϊσραηλινό τεχνικό συνολικές αποδοχές 2 εκατ. δολαρίων και θα ανοίξει νέο κεφάλαιο στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, θέτοντας υψηλούς στόχους, όπως έχει πράξει ο Μπλατ και σε όλες τις προηγούμενες ομάδες με τις οποίες έχει συνεργασθεί.

Η τουρκική Νταρουσάφακα ανακοίνωσε και την τυπική λήξη της συνεργασίας που είχε με τον Μπλατ τα δύο τελευταία χρόνια και ο Ολυμπιακός αναμένει την αποστολή του υπογεγραμμένου συμβολαίου του για να ανακοινώσει τον νέο προπονητή, που είναι καταξιωμένος σε επίπεδο εθνικών ομάδων και συλλόγων, ενώ έχει θητεύσει ως πρώτος προπονητής στους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Η κίνηση των αδελφών Αγγελόπουλων για τον ερχομό του Ντέιβιντ Μπλατ στον Ολυμπιακό επιβεβαιώνει την αλλαγή οικονομικής πολιτικής, συγκριτικά με τα χρήματα που διέθεταν στο θέμα του προπονητή τους στη μετά Ιβκοβιτς εποχή, από το 2012 και την κατάκτηση του δεύτερου ευρωπαϊκού τίτλου.

Στον Παναθηναϊκό, η παράταση χρόνου που ζήτησε ο Νικ Καλάθης για να απαντήσει στη δεύτερη πρόταση τριετούς συμφωνίας, με αυξημένες αποδοχές κατά 10%, προκάλεσε νέα συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Τσάβι Πασκουάλ, ώστε να υπάρχουν έτοιμες εναλλακτικές επιλογές υποψηφίων για τη θέση του πλέι μέικερ. Ο Παναθηναϊκός θα περιμένει την απάντηση του Καλάθη τις τέσσερις επόμενες ημέρες και ενώ οι Ορλάντο Μάτζικ εξετάζουν τις πιθανότητες ένταξής του στην ομάδα για συμπληρωματική επιλογή στην περιφερειακή γραμμή. Η στάση του Καλάθη απέναντι στην πρόταση των πρωταθλητών και η παραμονή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να μπορεί να έχει μεγαλύτερη αμεσότητα διαπραγματεύσεων σε κρούσεις και άλλων ομάδων, φανερώνουν την επιθυμία του να επιστρέψει για δεύτερη φορά στο ΝΒΑ, ακόμα κι αν δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά να βρει συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 6-7 εκατ. δολαρίων. Ο 29χρονος διεθνής πλέι μέικερ βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του, μετά την εξαιρετική χρονιά που είχε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα αλλάξει τον αρχικό μεταγραφικό σχεδιασμό του, σε περίπτωση αρνητικής απάντησης του Καλάθη. Οι «πράσινοι» θα ενεργοποιήσουν το δικαίωμα ανανέωσης του συμβολαίου του Λεκαβίτσιους για τον δεύτερο χρόνο.

• Ενίσχυση στον κορμό των Ελλήνων παικτών της ΑΕΚ αποτελεί η απόκτηση του Χάρη Γιαννόπουλου για τα επόμενα τρία χρόνια και ο πρώην παίκτης του Ρεθύμνου δήλωσε ότι διαθέτει μεγάλο κίνητρο να παίξει στην κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ, κάνοντας άλμα στην καριέρα του.

• Στο Ισραήλ θα ταξιδέψει το απόγευμα η αποστολή της εθνικής ομάδας για τον πέμπτο αγώνα της πρώτης φάσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2019, με στόχο να συνεχίσει την αήττητη πορεία της, αύριο, κόντρα στους γηπεδούχους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή