Συλλέκτες μεταλλίων οι Ελληνες αθλητές

Συλλέκτες μεταλλίων οι Ελληνες αθλητές

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στην ιστορία των Μεσογειακών Αγώνων κάνει η ελληνική ομάδα, η οποία παίρνει μέρος στη διοργάνωση της Ταραγόνα. Από την ημέρα που ξεκίνησαν οι αγώνες, καθημερινά, η ελληνική σημαία ανεβαίνει σε ιστούς διαφόρων αθλημάτων και όλα δείχνουν ότι η τελική συγκομιδή μεταλλίων θα είναι μεγάλη.

Το… χρυσό ποδαρικό για την ελληνική ομάδα έκανε, την πρώτη ημέρα, η Αννα Κορακάκη, η οποία πρώτευσε στο αεροβόλο πιστόλι των 10 μ. «Οι Μεσογειακοί ήταν αναμφισβήτητα το καλύτερο κλείσιμο για τη σεζόν, ως ο τελευταίος αγώνας πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στον τελικό ήμουν μαζί με τη φίλη από τη Σερβία, Ζοράνα Αρούνοβιτς. Είμαστε οι δύο πρώτες στην παγκόσμια κατάταξη, οπότε και ο αγώνας ήταν αντίστοιχου επιπέδου», δήλωσε στην «Κ» η Αννα Κορακάκη.

Συλλέκτες μεταλλίων έγιναν χθες το απόγευμα και πάλι οι πρωταθλητές μας. Ο πρώτος που ανέβηκε στο βάθρο και, μάλιστα, στην πρώτη θέση ήταν ο Κριστιάν Γκολομέεβ στα 50 μ. ελευθέρως. Ο πρωταθλητής μας επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και με 21.66 τερμάτισε στην πρώτη θέση. Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και η εθνική ομάδα ανδρών 4Χ100 μεικτής (3.36.64), ενώ η γυναικεία ήρθε 3η (4.08.22). Η συλλογή των μεταλλίων μεγάλωσε με τη Θεοδώρα Δράκου, η οποία ήρθε τρίτη με 25.31 (50 μ. ελευθ.) και η Σοφία Κλικοπούλου ολοκλήρωσε την προσπάθειά της με την 6η θέση και με 25.77. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε και ο Απόστολος Χρήστου, στα 200 μ. υπτίως, με 2.01.37, ενώ ο Νικόλαος Σοφιανίδης ήρθε 5ος με 2.01.66.

Στα 200 μ. πεταλούδας, άλλοι δύο Ελληνες ήταν ανάμεσα στους πρωταγωνιστές. Οι Στέφανος Δημητριάδης και Ανδρέας Βαζαίος διήνυσαν την απόσταση σε 1.58.16 και μοιράστηκαν την τρίτη θέση και τη διάκριση.

Στα 50 μ. προσθίως, η Μαρία Θάλεια Δρασίδου πλασαρίστηκε 4η (31.69). Στο ίδιο αγώνισμα των ανδρών, ο Γιάννης Καρπουζλής ήρθε 5ος (27.65). Στα 200 μ. πεταλούδας γυναικών, η Αννα Ντουντουνάκη τερμάτισε στην 8η θέση σε 2.14.54. Την ίδια θέση κατέλαβε ο Δημήτρης Δημητρίου στα 400 μ. ελευθέρως (3.55.27) και η Κέλυ Αραούζου στα 400 μ. ελευθ. (4.22.11).

Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε στην ξιφασκία η Δέσποινα Γεωργιάδου Μεταξά. Στα 87 κ. της ελληνορωμαϊκής ο Δ. Τσεκερίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Στο μεσογειακό βάθρο ανέβηκαν το Σαββατοκύριακο και οι: Χρυσά: Κολύμβηση: Απόστολος Χρήστου (στα 100 μ. υπτ.), Ανδρέας Βαζαίος (200 μ. μεικτής ατομικής), Κριστιάν Γκολομέεβ (50 μ. πετ.), Αρση Βαρών: Κωνσταντίνα Μπεντέλη (αρασέ 58 κ.). Ασημένια: Καράτε: Ελένη Χατζηλιάδου (68 κ.), Αρση βαρών: Κ. Μπεντέλη (ζετέ, 58 κ.), Κολύμβηση: 4Χ100 ελευθ. Χάλκινα: Κολύμβηση: Απ. Χρήστου (50 μ. υπτ.), Αννα Ντουντουλάκη (100μ. πετ.), Θεοδώρα Δράκου (50μ. υπτ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή