Πρόστιμο από FIFA για τον «αλβανικό αετό», τελικός για Αργεντινή

Πρόστιμο από FIFA για τον «αλβανικό αετό», τελικός για Αργεντινή

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φθηνά» τη γλίτωσαν οι Ελβετοί διεθνείς που είχαν τη φαεινή ιδέα να πανηγυρίσουν τα γκολ της ομάδας τους με τη Σερβία την Παρασκευή, σχηματίζοντας με τα χέρια τους ένα αλβανικό εθνικιστικό σύμβολο, αφού η FIFA επέλεξε προφανώς να μην οξύνει τα πνεύματα και τους έριξε χθες στα… μαλακά.

Ετσι, οι Γκράνιτ Τσάκα, Τσέρνταν Σακίρι και Στέφαν Λιχτστάινερ θα είναι στη διάθεση του προπονητή τους αύριο στον κρίσιμο αγώνα με την Κόστα Ρίκα, αφού αντί αποκλεισμού τούς επιβλήθηκε πρόστιμο 8.650 ευρώ σε καθένα από τους δύο πρώτους και 4.325 ευρώ στον τρίτο.

Οι κοσοβαρικής καταγωγής Τσάκα και Σακίρι σχημάτισαν τον περιώνυμο αλβανικό αετό με τα χέρια τους κατά τους πανηγυρισμούς για τα γκολ τους στη νίκη-ανατροπή με 2-1 επί των Σέρβων, απαντώντας στις έντονες αποδοκιμασίες από τη σερβική εξέδρα, ενώ μόνο φιλική δεν ήταν κι η υποδοχή τους από τους οικοδεσπότες Ρώσους, καθώς οι κερκίδες αντηχούσαν με τις κραυγές «Σερβία-Ρωσία» και «το Κοσσυφοπέδιο είναι Σερβία». Παραδόξως τους δύο σκόρερ μιμήθηκε και ο αρχηγός της Ελβετίας, ο Λιχτστάινερ, κι έτσι τιμωρήθηκε και αυτός.

«Δεν ήθελα να προκαλέσω κανέναν, παρά μόνο να ευχαριστήσω όσους με στηρίζουν τόσον καιρό. Δεν ήταν πολιτική αλλά ποδοσφαιρική η χειρονομία,» προσπάθησε να δικαιολογηθεί ο Τσάκα. Εντονη φέρεται να είναι και η ενόχληση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πρόστιμο 4.300 ευρώ επιβλήθηκε και στον προπονητή της Σερβίας, Μλάντεν Κρίσταγιτς, που έξαλλος –όχι άδικα– με τη διαιτησία δήλωσε μετά το ματς ότι θα έστελνε τον διαιτητή στο δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου της Χάγης. «Εκεί θα τον περνούσαν από δίκη όπως έκαναν και με εμάς», πρόσθεσε. Η FIFA επέβαλε ακόμη πρόστιμο 46.730 ευρώ στη σερβική ομοσπονδία για επεισόδια και πολιτικά μηνύματα, και άλλα 4.300 ευρώ στον πρόεδρό της.

Σε καθαρά ποδοσφαιρικό επίπεδο, απόψε κρίνονται οι ομάδες που θα προκριθούν από τον Γ΄ και Δ΄ όμιλο. Γαλλία και Δανία με ισοπαλία θα εκπληρώσουν τον αντικειμενικό τους στόχο να μοιραστούν τις δύο πρώτες θέσεις στο γκρουπ, ενώ η Αυστραλία θέλει νίκη επί του αποκλεισμένου Περού και ήττα των Δανών.

Η Αργεντινή, με την ενδεκάδα να τη βγάζουν πλέον οι παίκτες κι όχι ο Χόρχε Σαμπαόλι, παίζει τα ρέστα της στοχεύοντας σε νίκη επί της Νιγηρίας, ενώ ελπίζει και η Ισλανδία που αντιμετωπίζει την πρώτη Κροατία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή