Χέρι – χέρι και υπό αποδοκιμασίες προκρίθηκαν Γαλλία και Δανία

Χέρι – χέρι και υπό αποδοκιμασίες προκρίθηκαν Γαλλία και Δανία

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γαλλία και Δανία βρίσκονται στους «16» της διοργάνωσης, ενώ Περού και Αυστραλία αποχαιρέτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Η Γαλλία με επτά βαθμούς προκρίθηκε ως πρώτη, ενώ η Δανία με πέντε ως δεύτερη.

Σε ένα παιχνίδι που ο προπονητής της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ επέλεξε να παίξει με πολλές αλλαγές, Γαλλία και Δανία μοιράστηκαν έναν βαθμό με το «φτωχό» 0-0 και πήραν την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Αξίζει να τονιστεί, ότι έπειτα από 38 παιχνίδια σημειώθηκε το πρώτο 0-0 στο φετινό Μουντιάλ, ενώ στο φινάλε του ματς οι δύο ομάδες αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους θεατές.

Η Δανία μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να απειλεί ιδιαίτερα την εστία του Μανταντά. Στον αντίποδα, η Γαλλία δεν έβρισκε χώρους και δεν μπορούσε να «πατήσει» την περιοχή των Δανών. Η μόνη της πραγματική φάση στο πρώτο 40λεπτο ήταν το σουτ Ζιρού το οποίο εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Σμάιχελ. Η Δανία πλησίασε στο γκολ στο 29’ με τον Έρικσεν. Ο Μανταντά παρενόχλησε τον μεσοεπιθετικό της Τότεναμ και τον πρόλαβε πρώτού εκείνος τελειώσει την φάση. Δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, ο Ζιρού απείλησε ξανά αλλά το σουτ του έφυγε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Δανία με τον Κρίστιαν Έρικσεν είχε δύο ευκαιρίες να «ανοίξει» το σκορ. Στο 54’ εκτέλεσε με δύναμη, φάουλ από μακριά αλλά ο Μανταντά αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε την μπάλα με δεύτερη προσπάθεια. Πέντε λεπτά αργότερα, το συρτό σουτ του Έρικσεν «έφυγε» λίγο άουτ. Από το 60’ και μετά, οι Γάλλοι ήλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα, και στο 82’ έχασαν ευκαιρία με τον Φεκίρ.

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Ντάλσγκορντ, Κίερ, Κρίστενσεν, Λάρσεν, Μπρέιθγουεϊτ, Ντιλένι (90' Λέραγκερ), Ερικσεν, Σίστο (59’ Φίσερ), Γιόργκενσεν, Κορνέλιους (75’ Ντόλμπεργκ)

ΓΑΛΛΙΑ: Μανταντά, Σιντιμπέ, Βαράν, Κιμπέμπε, Ερνάντες (50’ Μεντί), Καντέ, Ενζονζί, Ντεμπελέ (78’ Εμπαπέ), Γκριζμάν (69’ Φεκίρ), Λεμάρ, Ζιρού

Με ψηλά το κεφάλι το Περού

Παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο, το Περού αποχαιρέτησε την διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι, κερδίζοντας την Αυστραλία με 2-0.

Παρά το γεγονός πως τα «καγκουρό» έψαχναν μόνο νίκη για να ελπίζουν για την πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, από το πρώτο ημίχρονο φάνηκε ότι το Περού και όχι η Αυστραλία έψαχνε την νίκη. Αυτό επιβεβαιώθηκε στο 18’ όταν οι Περουβιανοί έκαναν το 1-0 με το πανέμορφο σουτ του Καρίγιο.

Το ίδιο έργο και στο δεύτερο ημίχρονο… με τους Περουβιανούς να πιέζουν για ένα δεύτερο τέρμα, το οποίο μάλιστα βρήκαν στο 50ο λεπτό. Ο Φλόρες έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά, πάσαρε την μπάλα στον Γκερέρο, ο οποίος με γυριστό σουτ έκανε το 2-0, παρά το μαρκάρισμα του Σέινσμπουρι. Στο 59’ η Αυστραλία είχε φάση για να μειώσει σε 2-1 αλλά το σουτ του Μπέχιτς κόντραρε στα σώματα και πέρασε κόρνερ. Στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα η Αυστραλία ήταν απογοητευμένη και δεν κατάφερε να βρει χώρους.

Ο Κέιχιλ της Αυστραλίας έγινε ο γηραιότερος Αυστραλός παίκτης που πέρνει μέρος σε Μουντιάλ (38 χρονών), παίζοντας το ένατο παιχνίδι του (ρεκόρ που κατέχει μόνο ο Μαρκ Μπρεσιάνο).

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Μίλιγκαν, Μπέχιτς, Ρίσντον, Σέινσμπερι, Μούι, Γέντινακ, Ρόγκιτς (72’ Άιρβιν), Λέκι, Γιούριτς (53’ Κέιχιλ, Κρούζε (58’ Αρζάνι)

ΠΕΡΟΥ: Γκαγέσε, Σανταμαρία, Τραούκο, Ράμος, Αντβίνκουλα, Κουέβα, Τάπια (63’ Ουρτάδο), Γιοτούν (46’ Ακίνο), Γκερέρο, Καρίγιο (79’ Καρταγένα), Φλόρες

Τελική βαθμολογία Γ’ Ομίλου:

Γαλλία: 7

Δανία: 5

———-

Περού: 3

Αυστραλία: 1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή