Kάτι χρωστάει η Ιστορία στην Αργεντινή

Kάτι χρωστάει η Ιστορία στην Αργεντινή

3' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια δραματική πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου πήρε η Αργεντινή, επικρατώντας με 2-1 της σκληροτράχηλης Νιγηρίας στην Αγία Πετρούπολη για τον 4ο όμιλο. Η «αλμπισελέστε» ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά η εικόνα της ήταν ξανά προβληματική. Κατάφερε να προηγηθεί με τον Λιονέλ Μέσι στο 13ο λεπτό, ισοφαρίστηκε με αμφισβητούμενο πέναλτι του κάκιστου χθες αλλά παθιασμένου Ματσεράνο (αγωνιζόταν για τα τελευταία 20 λεπτά ματωμένος, με σκισμένο φρύδι), που εκτέλεσε ο Μόουζες στο 51ο και κατάφερε να κερδίσει με εξαιρετικό γκολ του Μάρκος Ρόχο στο 86ο λεπτό κι ενώ το VAR και ο διαιτητής Τσακίρ είχαν δείξει «παίζετε» σε χέρι του ίδιου παίκτη στο 77΄. Το γήπεδο θύμιζε περισσότερο Μπουένος Αϊρες και λιγότερο Ρωσία, καθώς χιλιάδες οπαδοί της Αργεντινής ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς τη στιγμή της επίτευξης του γκολ πρόκρισης από τον κεντρικό αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που βρήκε δίχτυα με βολέ από το ύψος του πέναλτι, τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι άσεμνες χειρονομίες του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο οποίος παρακολουθούσε το παιχνίδι από την κερκίδα.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Φράνκο Αρμάνι, Μερκάδο, Οταμέντι, Ρόχο, Ταλιαφίκο (80΄ Αγκουέρο), Πέρες (61΄ Παβόν), Μασεράνο, Μπανέγα, Ντι Μαρία (72΄ Μέσα), Μέσι, Ιγκουαΐν.

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ουζόχο, Ομεουρό (90΄ Αϊόμπι), Εκόνγκ, Μπαλαγκάν, Ιντόγου, Μόουζες, Εντιντί, Ετέμπο, Ομπι Μίκελ, Μούσα (92΄ Σίμι), Ιεανάτσο (46΄ Ιγκαλο).

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Κροατία κέρδισε την Ισλανδία με 2-1 και «άφησε χώρο» για τη δεύτερη θέση στην Αργεντινή. Την ώρα που ο Μέσι έβαζε μπροστά την Αργεντινή, η Ισλανδία έψαχνε το γκολ (και την πρόκριση) κόντρα στην Κροατία. Η Κροατία όμως απάντησε στο β΄ μέρος με το δοκάρι του Πιάτσα (52΄) και εν τέλει σκόραρε με τον Μπάντελ (53΄). Η Ισλανδία είχε τρομερή διπλή ευκαιρία με τον Ιγκνασον στο 55΄ και στο 56΄ με δύο κεφαλιές, αλλά ο Κάλινιτς και το δοκάρι του είπαν «όχι». Με το πέναλτι του Σίγκουρντσον (76΄) η Ισλανδία ισοφάρισε σε 1-1, αλλά στο 90΄ η Κροατία «τέλειωσε» την Ισλανδία με το γκολ του Κράμαριτς.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χάνλντορσον, Σέβαρσον, Ιγκνασον, Ρ. Σίγκουρντσον (71΄ Σιγκούρντασον), Τζ. Γκούντμουντσον, Μπιάρνασον, Γκ. Σίγκουρντσον, Φινμπόγκασον (85΄ Γκούντμουντσον), Γκούναρσον, Μάγκνουσον και Χάλφρεντσον.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Κάλινιτς, Πέρισιτς, Τσόρλουκα, Κόβασιτς (81΄ Ράκιτιτς), Κράμαριτς, Μόντριτς (65΄ Μπράνταριτς), Γιεβντάι, Καλέτα-Καρ, Μπαντέλι, Πιάτσα (70΄ Λόβρεν) και Πίβαριτς.

Νωρίτερα για τον Γ΄ όμιλο, Γαλλία και Δανία μοιράστηκαν ένα βαθμό με το «φτωχό» 0-0 και πήραν χέρι χέρι την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Αξίζει να τονιστεί ότι έπειτα από 38 παιχνίδια σημειώθηκε το πρώτο 0-0 στο φετινό Μουντιάλ.

Σε ένα ημίχρονο με λίγες συγκινήσεις, η Δανία πλησίασε στο γκολ στο 29΄ με τον Ερικσεν, ο οποίος δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση. Δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το α΄ μέρος, ο Ζιρού απείλησε ξανά αλλά το σουτ του έφυγε λίγο άουτ. Στο δεύτερο 45λεπτο, η Δανία με τον Κρίστιαν Ερικσεν είχε δύο ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Στο 54΄ εκτέλεσε με δύναμη φάουλ από μακριά, αλλά ο Μανταντά αντέδρασε σωστά, ενώ πέντε λεπτά αργότερα το συρτό σουτ του Ερικσεν έφυγε λίγο άουτ. Από το 60΄ και μετά, οι δύο ομάδες είχαν λιγοστές ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη και στο φινάλε αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους θεατές.

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Ντάλσγκορντ, Κίερ, Κρίστενσεν, Λάρσεν, Μπρέιθγουεϊτ, Ντιλένι (90΄ Λέραγκερ), Ερικσεν, Σίστο (59΄ Φίσερ), Γιόργκενσεν, Κορνέλιους (75΄ Ντόλμπεργκ).

ΓΑΛΛΙΑ: Μανταντά, Σιντιμπέ, Βαράν, Κιμπέμπε, Ερνάντες (50΄ Μεντί), Καντέ, Ενζονζί, Ντεμπελέ (78΄ Εμπαπέ), Γκριζμάν (69΄ Φεκίρ), Λεμάρ, Ζιρού.

Παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο, το Περού αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι, κερδίζοντας την Αυστραλία με 2-0.

Παρά το γεγονός πως τα «καγκουρό» έψαχναν μόνο νίκη για να ελπίζουν για την πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, από το πρώτο ημίχρονο φάνηκε ότι το Περού και όχι η Αυστραλία έψαχνε τη νίκη. Αυτό επιβεβαιώθηκε στο 18΄ όταν οι Περουβιανοί έκαναν το 1-0 με το πανέμορφο σουτ του Καρίγιο. Στο δεύτερο ημίχρονο το Περού βρήκε το δεύτερο γκολ στο 50΄, με το γυριστό σουτ του Γκερέρο.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Μίλιγκαν, Μπέχιτς, Ρίσντον, Σέινσμπερι, Μούι, Γέντινακ, Ρόγκιτς (72΄ Αϊρβιν), Λέκι, Γιούριτς (53΄ Κέιχιλ), Κρούζε (58΄ Αρζάνι).

ΠΕΡΟΥ: Γκαγέσε, Σανταμαρία, Τραούκο, Ράμος, Αντβίνκουλα, Κουέβα, Τάπια (63΄ Ουρτάδο), Γιοτούν (46΄ Ακίνο), Γκερέρο, Καρίγιο (79΄ Καρταγένα), Φλόρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή