Oργή στη Σερβία για το πρόστιμο – χάδι στους παίκτες της Ελβετίας

Oργή στη Σερβία για το πρόστιμο – χάδι στους παίκτες της Ελβετίας

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την οργή της σε ποδοσφαιρική ανάταση θέλει να μετατρέψει σήμερα η Σερβία, αντιμετωπίζοντας τη Βραζιλία και ελπίζοντας στη νίκη που θα της χαρίσει το εισιτήριο για τους «16», που τη στιγμή αυτή κρατούν οι Βραζιλιάνοι.

Για την παρέα του Νεϊμάρ, η νίκη στις καθυστερήσεις επί της Κόστα Ρίκα χαλάρωσε τα νεύρα τους (όπως έδειξε και το κλάμα-ξέσπασμα του σούπερ σταρ της ομάδας με τη λήξη) και σήμερα αρκεί μια ισοπαλία για την πρόκριση στους «16».

Αντιθέτως, οι Σέρβοι δεν έχουν ακόμη κατευνάσει τον θυμό τους γι’ αυτό που θεωρούν κλοπή την περασμένη Παρασκευή στον αγώνα με την Ελβετία, και το πρόστιμο-χάδι της FIFA στους Γκράνιτ Τσάκα και Τσέρνταν Σακίρι για τον σχηματισμό με τα χέρια τους του αλβανικού εθνικιστικού συμβόλου του αετού έχει επιτείνει την ένταση στο σερβικό στρατόπεδο.

Δεν βοήθησε και η κίνηση του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, ο οποίος άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό με την ονομασία «Μη φοβάστε τον αετό», καλώντας τους απανταχού Αλβανούς να συνδράμουν συμβολικά για την… πληρωμή του προστίμου των Τσάκα και Σακίρι.

Οι Σέρβοι χρειάζονται νίκη εις βάρος της «Καναρίνια» απόψε στη Μόσχα, αλλά αν την καταφέρουν θα σημειώσουν μεγαλύτερη έκπληξη και από τη νίκη του Μεξικού επί της Γερμανίας. Η τελική κατάταξη θα κριθεί και από τον αγώνα της αδιάφορης Κόστα Ρίκα με την Ελβετία, που μπορεί να έρθει από πρώτη ως τρίτη.

Τα παιχνίδια του Ε΄ ομίλου ίσως έχουν απροσδόκητη εξέλιξη καθώς τόσο οι Βραζιλιάνοι όσο κι οι Ελβετοί θα προσπαθήσουν, πέρα από την πρόκριση, να αποφύγουν τη Γερμανία στον επόμενο γύρο. Η θέση της Γερμανίας στον 6o όμιλο θα έχει ήδη γίνει γνωστή από το απόγευμα, όταν και θα αντιμετωπίσει τη Νότια Κορέα με μοναδικό στόχο να έχει καλύτερο σκορ από αυτό της Σουηδίας στο ματς με το πρωτοπόρο Μεξικό, που διεξάγεται ταυτόχρονα, ενώ είναι πιθανή και τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή.

Κατά τα άλλα, οι Αιγύπτιοι χαιρέτισαν το ρεκόρ του τερματοφύλακα Εσάμ ελ Χάνταρι, που στα 45 του έγινε ο γηραιότερος παίκτης σε Μουντιάλ και η συμμετοχή του επιστεγάστηκε από την απόκρουση και ενός πέναλτι προχθές. Η νικήτρια του αραβικού ντέρμπι, Σαουδική Αραβία, επέκτεινε το συμβόλαιο του προπονητή της Χουάν Αντόνιο Πίτσι έως τον Φεβρουάριο του 2019.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή