Νίκη πρωτιάς για τη Βραζιλία

Νίκη πρωτιάς για τη Βραζιλία

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν άφησε πολλά περιθώρια για ακόμη μια μεγάλη έκπληξη στη Μουντιάλ της Ρωσίας η Βραζιλία, που επικράτησε το βράδυ της Τετάρτης της Σερβίας με 2-0 στη Μόσχα και κατέκτησε την πρώτη θέση του πέμπτου ομίλου της διοργάνωσης.

Η «σελεσάο», χωρίς να ενθουσιάσει με την απόδοσή της, πήρε τους τρεις βαθμούς χάρη στα γκολ των Παουλίνιο στο 36’ και Τιάγκο Σίλβα στο 68’, φτάνοντας στη δεύτερη νίκη, πολύ πιο εύκολα, πάντως, απ’ ό, τι τα κατάφερε πριν πέντε ημέρες απέναντι στην Κόστα Ρίκα.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ελβετία, γνωρίζοντας ότι την ίδια ώρα ότι οι Σέρβοι δεν την απειλούν, αρκέστηκε στην ισοπαλία (2-2) απέναντι στους Κοσταρικανούς, τερματίζοντας δεύτερη.

Ο Τζεμαϊλί στο 31’ άνοιξε το σκορ, με την Κόστα Ρίκα να ισοφαρίζει στο 59΄με τον Γουότσον, πετυχαίνοντας το πρώτο της γκολ στη διοργάνωση. Ο Ντρμιτς στο 88ο λεπτό έκανε το 2-1, ωστόσο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων το αυτογκολ του Σόμερ, έπειτα από άστοχο πέναλτι του Ρουίζ, διαμόρφωσε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. 

Η τελική βαθμολογία του 5ου ομίλου

Βραζιλία  7

Ελβετία  5

Σερβία  3

Κόστα Ρίκα  1

Το «παζλ» της φάσης των 16

Μετά τα σημερινά αποτελέσματα, τα δύο νέα ζευγάρια που προέκυψαν στη φάση των «16» είναι Βραζιλία – Μεξικό και Σουηδία – Ελβετία.

Ηδη, από τις προηγούμενες ημέρες, είχε αρχίσει να διαμορφώνεται το παζλ της πρώτης νοκ – άουτ φάσης, με τις αναμετρήσεις Ισπανία – Ρωσία, Πορτογαλία – Ουρουγουάη, Αργεντινή – Γαλλία και Κροατία – Δανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή