«Και στο τέλος, οι Γερμανοί δεν νικούν πια…»

«Και στο τέλος, οι Γερμανοί δεν νικούν πια…»

3' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Και στο τέλος… οι Γερμανοί δεν κερδίζουν πια». Τάδε έφη Γκάρι Λίνεκερ στο Τwitter, μερικά δευτερόλεπτα μετά τον εκκωφαντικό αποκλεισμό της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γερμανίας.

Πρώτη φορά στην ιστορία της στα Παγκόσμια Κύπελλα από το 1938 (16 ομάδες), η Γερμανία δεν θα βρίσκεται στη δεύτερη φάση, έπειτα από την ήττα σοκ (2-0) από τη Ν. Κορέα, ακολουθώντας την «κατάρα» των τροπαιούχων των Μουντιάλ στις επόμενες διοργανώσεις όπου έχουν «καταποντιστεί». Η Σουηδία ως πρώτη και το Μεξικό ως δεύτερο συνεχίζουν το ταξίδι στα γήπεδα της Ρωσίας και στην επόμενη φάση.

Από το ξεκίνημα του αγώνα, η Ν. Κορέα πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έψαχνε το γκολ. Η «νατιοναλμανσάφτ» λίγο έλειψε να πληρώσει το λάθος του Νόιερ στο 19ο λεπτό, ύστερα από τη δυνατή εκτέλεση φάουλ του Τζουνγκ. Οι Κορεάτες δεν σταμάτησαν εκεί και στο 25΄ είχαν νέα καλή στιγμή με το σουτ-βολέ του Σον να φεύγει άουτ. Μόλις μια ευκαιρία είχε στο πρώτο 45λεπτο η Γερμανία με την προσπάθεια του Χούμελς στη μικρή περιοχή (40΄). Στο β΄ μέρος απείλησε από το ξεκίνημα και με την καρφωτή κεφαλιά του Γκορέτσκα (48΄) και το σουτ του Βέρνερ (51΄) πλησίασε στο 1-0. Στο 66΄ η Ν. Κορέα με τον Μουν βγήκε στην αντεπίθεση αλλά άργησε και έχασε την μπάλα. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο η Γερμανία ανέβασε και τους δέκα παίκτες της πάνω από τη σέντρα ψάχνοντας το πολύτιμο γκολ, αλλά η αντίπαλός της στο 78΄ με το σουτ του Σον απείλησε στην αντεπίθεση. Τα σουτ των Ρόις (83΄) και Κρος (84΄) «έφυγαν» λίγο άουτ. Τεράστια ευκαιρία έχασε ο Χούμελς με τον ώμο στο 87΄, όμως η Γερμανία όχι μόνο δεν κατάφερε να κερδίσει αλλά δέχτηκε και δύο γκολ στις καθυστερήσεις τερματίζοντας τέταρτη στον όμιλο. Με τον Γκβον (90΄+4΄) και τον Σον (90΄+6΄) η Κορέα πήρε μια ιστορική νίκη κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2014.

Ν. ΚΟΡΕΑ: Τζο, Λι Τζονγκ, Γιουν, Σον Χεούνγκ-μιν, Κου (56΄ Χουάνγκ, 79΄ Γκο), Χονγκ, Τζουνγκ, Λι Τζαεσούνγκ, Μουν (69΄ Τζου), Κιμ, Τζανγκ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ, Χούμελς, Ζίλε, Χέκτορ (78΄ Μπραντ), Κεντίρα (58΄ Γκόμες), Κρόος, Οζίλ, Ρόις, Γκορέτσκα (63΄ Μίλερ), Βέρνερ.

Ανοικτό άφησε το μέλλον του στον πάγκο της εθνικής Γερμανίας ο Γιόακιμ Λεβ, στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς. «Είναι πολύ νωρίς για μένα να πω εάν θα παραμείνω. Εχω βαθιά μέσα μου την απογοήτευση. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ κάτι τέτοιο. Ημουν αισιόδοξος, ενώ τώρα χρειάζομαι χρόνο. Θα μιλήσουμε αύριο», δήλωσε.

Ο γερμανικός Τύπος στάθηκε στον οδυνηρό και ιστορικό αποκλεισμό γράφοντας πως η εθνική τους ομάδα έμεινε εκτός συνέχειας με ντροπιαστικό τρόπο. «Ιστορική έξοδος», έγραψε το Kicker χθες, ενώ η SportBild αποκάλεσε την ομάδα του Λεβ έναν εφιάλτη: «Εφιάλτης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Γερμανία εκτός, με ντροπιαστικό τρόπο μετά το 0-2 από τη Νότιο Κορέα». Τέλος, η Bild παραδέχθηκε πως αυτή η ομάδα δεν άξιζε κάτι περισσότερο.

Την ίδια ώρα, στο Εκατερίνμπουργκ, η Σουηδία συνέτριψε το Μεξικό με 3-0 και πήρε όχι μόνο την πρόκριση αλλά και την πρώτη θέση στον έκτο όμιλο με γκολ των Αουγκούστινσον στο 50΄, Γκράνκβιστ (61΄ πεν.) και αυτογκόλ του Αλβαρεζ (74΄).

ΜΕΞΙΚΟ: Oτσόα, Σαλσέδο, Μορένο, Ερέρα, Αλβαρες, Λαγιούν, Γκουαρδάδο (75΄ Κορόνα), Γκαγιάρδο (65΄ Φαμπιάν), Κάρλος Βέλα, Ερνάντες, Λοσάνο.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Ολσεν, Λούστιγκ, Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Λάρσον (57΄ Σβένσον), Εκνταλ (80΄ Χίλιεμαρκ), Φόρσμπεργκ, Κλάεσον, Τοϊβόνεν, Μπεργκ (68΄ Τελίν).

Στον 5ο όμιλο, η Βραζιλία πήρε την πρόκριση στους «16», επικρατώντας με 2-0 της Σερβίας. Οι Βραζιλιάνοι, χωρίς να εντυπωσιάσουν, κατάφεραν να κερδίσουν εκμεταλλευόμενοι προσωπικές ενέργειες και στημένες φάσεις. Η καλά δομημένη άμυνα της Σερβίας έσπασε στο 36ο λεπτό, με εντυπωσιακή ασίστ του Κουτίνιο στον Παουλίνιο που πρόλαβε την έξοδο του Στόικοβιτς και τον κρέμασε με προβολή για το 1-0. Οι Σέρβοι μέχρι το 65΄ πίεζαν διαρκώς, όμως κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Τιάγκο Σίλβα με κεφαλιά από χτύπημα κόρνερ του Νεϊμάρ σκόραρε για το 2-0 στο 68΄.

ΣΕΡΒΙΑ: Στόικοβιτς, Ρουκάβινα, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς, Κολάροφ, Μάτιτς, Σεργκέι, Τάντιτς, Λιάγιτς (75΄ Ζίβκοβιτς), Κόστιτς (82΄ Ράντονιτς), Μίτροβιτς (90΄ Γιόβιτς).

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Αλισον, Φάγκνερ, Σίλβα, Μιράντα, Μαρσέλο (10΄ Φιλίπε Λουίς), Κασεμίρο, Παουλίνιο (66΄ Φερναντίνιο), Γουίλιαν, Κουτίνιο (80΄ Ρενάτο Αουγκούστο), Νεϊμάρ, Ζεσούς.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ελβετία ήρθε ισόπαλη με την Κόστα Ρίκα (2-2) και ως δεύτερη προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Τα γκολ πέτυχαν οι Τζεμαϊλί (1-0, 31΄), Γουάστον (1-1, 56΄), Ντρμιτς (2-1, 88΄), Ρουίζ (2-2, 90+3 πεν.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή