Στον… Προκρούστη η Λίγκα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνητικές εμφανίστηκαν οι ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας στην πρόταση του υφυπουργού Αθλητισμού για πενταετή οικονομική ενίσχυση μέσω της ΕΡΤ, με αντιστάθμισμα από τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο να υπάρχουν δύο εθνικές επαγγελματικές κατηγορίες με 12 ομάδες η κάθε μία και μια ημιεπαγγελματική επίσης με 12 ομάδες, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη ΓΓΑ.

Ουσιαστικά, ο Γιώργος Βασιλειάδης μετακινήθηκε από το σχέδιο για πρωτάθλημα των 20 ομάδων και ζήτησε από το επόμενο πρωτάθλημα να υποβιβαστούν έξι και να ανεβούν δύο, ώστε το μεθεπόμενο να διεξαχθεί με 12. Οι ΠΑΕ αντιπρότειναν να υποβιβαστούν τέσσερις και να ανεβούν δύο, κάτι που δεν δέχθηκε ο κ. Βασιλειάδης.

Οι ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας θα αποφασίσουν επί της πρότασης Βασιλειάδη αύριο το απόγευμα, ωστόσο το γεγονός ότι επτά ΠΑΕ είναι τηλεοπτικά άστεγες και απειλούν ότι θα μπλοκάρουν την έναρξη του πρωταθλήματος κάνει τον συνεταιρισμό «ευάλωτο».

Μετά τη συνάντηση, ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Ευ. Μπαταγιάννης υποστήριξε: «Αυτό που πρέπει να βελτιωθεί στην πρόταση είναι ότι από τη νέα σεζόν δεν μπορούν οι ομάδες να είναι 12. Θεωρώ ότι υπάρχουν λύσεις. Και εμείς βλέπουμε ότι πρέπει να γίνουν τομές στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση να πάμε από τις 16 στις 12 ομάδες. Είναι ένα πρόβλημα το τηλεοπτικό και πρέπει να βρούμε λύση».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε: «Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο καλείται να αποφασίσει. Αν γίνει δεκτή η πρόταση, υπάρχει δεδομένος δρόμος για την επόμενη πενταετία. Η άποψή μας είναι ότι δεν σηκώνουν η ελληνική οικονομική ζωή και η ποδοσφαιρική οικονομία τόσες πολλές ανώνυμες εταιρείες. Για να μην έχουμε περίεργα φαινόμενα με ομάδες να φεύγουν στα μέσα της σεζόν, πιστεύουμε πως η μείωση των ομάδων είναι αναγκαία, όπως προκύπτει και από τις μελέτες των ομάδων. Είναι μονόδρομος. Ενα τέτοιο πλάνο που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και για 24 ομάδες είναι η λύση. Δεν θα καταστρέφονται οι μικρότερες κατηγορίες και δεν θα είναι σε απολύτως μειονεκτική θέση όποιος ανεβαίνει από τη μια κατηγορία στην άλλη. Είναι μια ρεαλιστική πρόταση, πολύ δύσκολη, αλλά ρεαλιστική. Πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις για να έχουμε ένα πενταετές σταθερό πλάνο. Το ποδόσφαιρο πρέπει να αποφασίσει ποιος είναι ο δικαιότερος τρόπος για να φθάσουμε στο σημείο».

Το «παρών» στη συνάντηση ως εκπρόσωποι των ομάδων της Σούπερ Λίγκας έδωσαν οι κ.κ. Αλεξίου (ΑΕΚ), Μ. Γκαγκάτσης (ΠΑΟΚ), Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννινα), Τσικνής (Λαμία), Ζαμάνης (Πανιώνιος), Καρυπίδης (Αρης), Μονεμβασιώτης (Απόλλωνας), Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης), Κούγιας (ΑΕΛ), Σουλούκου (Ολυμπιακός), Κωνσταντίνου (Παναθηναϊκός), Κωστούλας (Παναιτωλικός), Στράτος (Ξάνθη) και Σπανός (Ατρόμητος). Eπίσης παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Eυ. Μπαταγιάννης και ο διευθύνων σύμβουλος Β. Γκαγκάτσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή