Ειρωνικά σχόλια κατά της τακτικής της Αγγλίας και της Ιαπωνίας

Ειρωνικά σχόλια κατά της τακτικής της Αγγλίας και της Ιαπωνίας

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν τελείωσε καλά η φάση των ομίλων, και αυτό θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τη FIFA. Μπορεί προχθές να ήταν άκρως ανταγωνιστικό το ματς της Κολομβίας με τη Σενεγάλη, καθώς και η μάχη των αδιάφορων Τυνησίας και Παναμά, όμως κάποιες εικόνες από τους αγώνες Ιαπωνία – Πολωνία και Βέλγιο – Αγγλία μάλλον θλίψη και οργή προκαλούν, όπως αποτυπώθηκε και από τις αποδοκιμασίες της εξέδρας.

Οπως και στον αγώνα της Γαλλίας με τη Δανία την περασμένη Τρίτη, η επικράτηση της ποδοσφαιρικά άγονης σκοπιμότητας στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων χάλασε κάπως την εικόνα της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας α΄ φάσης. Από τη μια πλευρά, η Ιαπωνία, που έτρεμε όχι μόνο να ανοιχτεί να ισοφαρίσει την Πολωνία μήπως δεχθεί και δεύτερο γκολ, αλλά ακόμη και να κάνει κάποιο μαρκάρισμα μήπως και τιμωρηθεί παίκτης της με κάρτα, κα, από την άλλη, Αγγλοι (κυρίως) και Βέλγοι έμοιαζαν να μη θέλουν την πρώτη θέση του ομίλου τους ώστε να μη βρουν τη Βραζιλία στον δρόμο τους στα προημιτελικά.

«Καλό παιχνίδι κάνατε, παιδιά», ήταν ο κάθε άλλο παρά ειρωνικός τίτλος της αγγλικής εφημερίδας Sun, που συνεχάρη τους Αγγλους διεθνείς γιατί εξασφάλισαν «έναν ευκολότερο δρόμο για τη δόξα στο Παγκόσμιο Κύπελλο». Εύστοχα πάντως παρατήρησε ο βετεράνος Γκάρι Νέβιλ ότι στην ενδεκάδα αναπληρωματικών του Βελγίου υπήρχαν παίκτες που θα είχαν θέση στη βασική ενδεκάδα της Αγγλίας.

Η δε τακτική της Ιαπωνίας να κάνει μόνο πάσες στην άμυνά της έναντι μιας Πολωνίας που είχε ήδη πάρει αυτό που ήθελε σχολιάστηκε αρνητικά και ειρωνικά, αλλά «ήταν μια δύσκολη απόφαση για τον (Ιάπωνα προπονητή Ακίρα) Νισίνο, όμως ήταν η σωστή», σύμφωνα με τον Ιάπωνα τηλεσχολιαστή και πρώην ποδοσφαιριστή Τετσούο Νακανίσι. Ετσι η Ιαπωνία έγινε η πρώτη στην ιστορία του Μουντιάλ που προκρίνεται –εις βάρος της Σενεγάλης– χάρη στο κριτήριο ισοβαθμίας του «ευ αγωνίζεσθαι», καθώς είχε δύο λιγότερες κίτρινες κάρτες από την αφρικανική ομάδα, όμως αυτό που παρουσίασε η Ιαπωνία τα τελευταία λεπτά κόντρα στην Πολωνία μόνο για επιβράβευση του «ευ αγωνίζεσθαι» δεν ήταν…

Ωστόσο, οι πιο υπερήφανοι νικητές της βραδιάς ήταν με διαφορά οι Κολομβιανοί, χάρη σε άλλο ένα γκολ του παίκτη-αποκάλυψη της ομάδας, του αμυντικού Γέρι Μίνα, αλλά η ανησυχία για τον τραυματία Χάμες Ροδρίγες επισκίασε λίγο τους πανηγυρισμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή