Εκτός Μουντιάλ και η Ισπανία

Εκτός Μουντιάλ και η Ισπανία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τις Γερμανία και Αργεντινή, και η Ισπανία προστέθηκε στη λίστα των φαβορί που αποχαιρέτησαν νωρίς το Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά την ήττα στα πέναλτι από την «οικοδέσποινα» Ρωσία με 4-2 (παρ. 1-1).

Οπως σε όλα τα παιχνίδια τους, οι Ισπανοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο, με πολύ υψηλά ποσοστά κατοχής, ωστόσο η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ ήταν εξαιρετική, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια για ευκαιρίες στους Ιβηρες.

Και τα δύο τέρματα της κανονικής διάρκειας σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος, με την Ισπανία να ανοίγει το σκορ στο 12’ με αυτογκόλ του Ιγκνασέβιτς και τους διοργανωτές να ισοφαρίζουν στο 41’ με πέναλτι του Τζιούμπα, έπειτα από χέρι του Πικέ.

Στα περίπου 80 λεπτά που ακολούθησαν, μαζί με τα 30 της παράτασης, οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες και το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, οι διοργανωτές αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι, ευστοχώντας και στις τέσσερις εκτελέσεις, ενώ αντίθετα ο Ρώσος γκολκίπερ Ακινφέεφ, απέκρουσε τα πέναλτι των Κόκε και Ιάγο Ασπας, οδηγώντας την ομάδα του στους «8».

Ισπανία (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Νάτσο (70' Καρβαχάλ), Ράμος, Πικέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Κόκε, Σίλβα (67' Ινιέστα), Ίσκο, Ασένσιο (104' Ροντρίγκο), Κόστα (80' Άσπας).

Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ): Ακινφέεβ, Μάριο Φερνάντες, Κουτέποβ, Ιγκνασέβιτς, Κουζιάεβ (97' Ερόκιν), Ζόμπνιν, Κουντριασόβ, Γκολόβιν, Ζιρκόβ (46' Γκράνατ), Σαμέντοβ (61' Τσερίσεβ), Τζιούμπα (65' Σμολόβ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή