Αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα στις Λίγκες

Αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα στις Λίγκες

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράταση στην αγωνία υπάρχει σχετικά με την έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, έπειτα από την προχθεσινή ασυμφωνία που κατεγράφη στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του συνεταιρισμού με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη. Η πλευρά της Λίγκας ζητεί από τον Βασιλειάδη να χρηματοδοτήσει, όπως έχει προτείνει, το πρωτάθλημα, έχοντας αποφασίσει μείωση ομάδων από 16 που είναι σήμερα σε 14 τη μεθεπόμενη σεζόν. Ο Βασιλειάδης είναι αρνητικός και αντιπροτείνει δύο επαγγελματικές κατηγορίες με 12 ομάδες εκάστη από τη μεθεπόμενη σεζόν και μια ημιεπαγγελματική (Γ΄ Εθνική) επίσης με 12 ομάδες. Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν αν θα γεφυρωθεί το χάσμα.

Πάντως, αυτή τη στιγμή στη Σούπερ Λίγκα υπάρχουν επτά τηλεοπτικά άστεγες ΠΑΕ, που αποτελούν αγκάθι στο σώμα του συνεταιρισμού.

Δεν είναι, όμως, μόνο η έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας που είναι στον αέρα. Το ίδιο συμβαίνει και με το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ. Aυτό επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση του προέδρου της Λ. Λεουτσάκου με τον Γ. Βασιλειάδη, η οποία επίσης έγινε προχθές. Η πλευρά της «μικρής λίγκας» που για να ολοκληρώσει το φετινό πρωτάθλημα στηρίχθηκε στην οικονομική βοήθεια της ΕΠΟ, για τα λειτουργικά έξοδα και τα έξοδα διαιτησιών, ζήτησε να συνεχιστεί η συμφωνία με την ΕΡΤ που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος και την οικονομική συνδρομή της Σούπερ Λίγκας εναντίον της οποίας έχει κατατεθεί αγωγή για χρήματα που δεν έχουν καταβληθεί. Επίσης, η Φούτμπολ Λιγκ τάσσεται σθεναρά υπέρ του προβιβασμού δύο ομάδων από το πρωτάθλημά της.

Την ερχόμενη Παρασκευή θα γίνουν εκλογές για τη θέση του προέδρου και των δύο αντιπροέδρων στη Φούτμπολ Λιγκ. Την προεδρία αναμένεται να διεκδικήσει ο απερχόμενος πρόεδρος Λεωνίδας Λεουτσάκος, ενώ απέναντί του θα βρει τον αντιπρόεδρο του Κισσαμικού και γνωστό νομικό, Αρη Λυχναρά, ο οποίος έχει διατελέσει αντιπρόεδρος στη Φούτμπολ Λιγκ. Στο παρασκήνιο λέγεται ότι και σε αυτή την αναμέτρηση ενδέχεται να παίξουν ρόλο οι σχέσεις των τριών «μεγάλων» και η αντανάκλασή τους στην ΕΠΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή