Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Παρί Σεν Ζερμέν

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Παρί Σεν Ζερμέν

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που Ρεάλ και Μπαρτσελόνα βλέπουν τόσο την εθνική Ισπανίας όσο και τους μεγαλύτερους αστέρες τους, Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι αντιστοίχως, να μένουν εκτός συνέχειας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Παρί Σεν Ζερμέν καμαρώνει τους άσους της που πρωταγωνιστούν στην κορυφαία ποδοσφαιρική σκηνή. Μένει, όμως, να φανεί αν θα τους έχει κρατήσει όλους όταν αρχίσει η νέα σεζόν.

Σε αυτό το… Μουντιάλ της Παρί Σ.Ζ., πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν ο Νεϊμάρ με τη Βραζιλία, ο Κιλιάν Εμπαπέ με τη Γαλλία και ο Εντινσον Καβάνι με την Ουρουγουάη, ενώ αξιόλογη παρουσία έχουν ακόμη ο αρχηγός της Παρί, Τιάγκο Σίλβα με τη Βραζιλία, ο Τομάς Μενιέ που είναι βασικός με την εθνική Βελγίου, ακόμη και ο Ανχελ ντι Μαρία που ήταν από τους λίγους που διασώθηκαν από το ναυάγιο της Αργεντινής.

Το «παρών» έχουν δώσει ακόμη με τη Γαλλία ο Πρεσνέλ Κιμπέμπε και με τη Βραζιλία ο Μαρκίνιος, ενώ ο Τζούλιαν Ντράξλερ πέρασε και… δεν ακούμπησε από τους αγώνες της εθνικής Γερμανίας. Οι δε Τζοβάνι Λο Σέλσο με την Αργεντινή και Αλφόνς Αρεολά με τη Γαλλία δεν έχουν αγωνιστεί ούτε δευτερόλεπτο.

Ειδικά, όμως, οι τρεις επιθετικοί της Παρί έχουν γράψει με τα… πόδια τους την ιστορία αυτού του Μουντιάλ στις δύο πρώτες φάσεις του: Ο Νεϊμάρ έχει αρθεί στο ύψος που απαιτείται για τον φυσικό αρχηγό της «Καναρίνια», έχει σκοράρει δύο γκολ και παρά τους θεατρινισμούς του αποτελεί σημείο αναφοράς για την τρέχουσα διοργάνωση.

Ο Εμπαπέ είναι τέταρτος σκόρερ του Μουντιάλ με τα τρία του τέρματα, και αν στον πρώτο γύρο ήταν –όπως και η Γαλλία– ελάχιστα εντυπωσιακός, στον αγώνα-βιτρίνα της φάσης των «16» κόντρα στην Αργεντινή ήταν ο αποφασιστικός παράγοντας, σκοράροντας δύο γκολ και κερδίζοντας το πέναλτι με το οποίο η Γαλλία άνοιξε το σκορ στο 4-3 επί της «Σελεσιόν». Υπενθυμίζεται ότι ο Εμπαπέ είναι μόλις 19 ετών, άρα η μεταγραφική αξία του αναμένεται να καταρρίψει κάθε ρεκόρ.

Ομοίως, κρίσιμη ήταν μέχρι σήμερα η παρουσία του Καβάνι στην πορεία της Ουρουγουάης ώς την οκτάδα του θεσμού. Ο «Ματαδόρ» πέτυχε και τα δύο γκολ της «Σελέστε» επί της Πορτογαλίας, φτάνοντας και αυτός τα τρία στη διοργάνωση, αλλά το «τσίμπημα» που ένιωσε στο πόδι στον αγώνα της φάσης των «16» τον καθιστά αμφίβολο για την αυριανή μάχη κόντρα στη Γαλλία – τη χώρα όπου βγαίνει πρώτος σκόρερ τα δύο τελευταία χρόνια με τη φανέλα της Παρί.

Αποτελεί, όμως, αίνιγμα κατά πόσον οι τρεις αυτοί σούπερ σταρ θα είναι στο ρόστερ των πρωταθλητών Γαλλίας και τον Σεπτέμβριο: Με τους Νεϊμάρ και Εμπαπέ φέρεται εντόνως να φλερτάρει η Ρεάλ Μαδρίτης, και εφόσον αποχωρήσει από την πρωταθλήτρια Ευρώπης ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με προορισμό τη Γιουβέντους, θα είναι πολύ πιθανό ένας εκ των δύο να συνεχίσει στη Ρεάλ την καριέρα του. Παράλληλα, η Νάπολι θέλει να επανεντάξει τον Καβάνι στο ρόστερ της…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή