Ο τραυματικός χειμώνας του ελληνικού στίβου

Ο τραυματικός χειμώνας του ελληνικού στίβου

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα άλμα στα 5,71, ο Κώστας Φιλιππίδης έκλεισε στο… χρονοντούλαπο των δυσάρεστων αναμνήσεων τον τραυματισμό τού χειμώνα. Η επίδοση πραγματοποιήθηκε σε μίτινγκ στο Λαντάου (Γερμανία) και ο επικοντιστής μας κατέλαβε την πρώτη θέση. Ο τραυματισμός, όμως, του Κώστα Φιλιππίδη δεν ήταν ο μοναδικός, καθώς αυτή τη χρονιά τον ελληνικό στίβο τον «χτύπησε» η… κατάρα των τραυματισμών.

Η κακή αρχή έγινε με την Κατερίνα Στεφανίδη. Ενας τραυματισμός την κράτησε μακριά από τα… μεγάλα ύψη, αλλά, πρόσφατα, στη διοργάνωση που διεξήχθη στο Σύνταγμα έδειξε ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

Και μπορεί η «Μεγάλη Αικατερίνη» και ο Κώστας Φιλιππίδης να ξεπέρασαν τους τραυματισμούς και να ετοιμάζονται για το Ευρωπαϊκό του Βερολίνου, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με άλλους αθλητές μας.

Ο νεαρός Εμμανουήλ Καραλής ήρθε από μικρή ηλικία αντιμέτωπος με τα προβλήματα του πρωταθλητισμού. Ενας τραυματισμός στην ηβική σύμφυση τον άφησε εκτός αγώνων για όλη τη θερινή περίοδο και η επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους αναμένεται αργότερα.

Στον θώρακα τραυματίστηκε, κατά τη διάρκεια προπόνησης, ο Πάρης Μπατζάβαλης. Ο πρωταθλητής του ακοντισμού πριν από περίπου έναν μήνα χειρουργήθηκε και άγνωστο παραμένει το πότε και σε τι κατάσταση θα επανέλθει.

Ενα πρόβλημα στους προσαγωγούς έχει κρατήσει μακριά από τον πρωταθλητισμό τον Γιάννη Κυριαζή. Ο πρωταθλητής του ακοντισμού ολοκληρώνει στην Αθήνα την αποθεραπεία του, αλλά, όπως όλα δείχνουν, δύσκολα θα αγωνιστεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Στο μίτινγκ των Χανίων, η Βούλα Παπαχρήστου τραυματίστηκε στην πτέρνα και η πρωταθλήτρια του τριπλούν, σε συνεργασία με τον προπονητή της Γκεόργκι Πομάσκι, αποφάσισε να μη διακινδυνεύσει κάποια επιδείνωση με πολλούς αγώνες. Ετσι, μέχρι το Ευρωπαϊκό η πρωταθλήτριά μας δεν θα πάρει μέρος σε πολλές διοργανώσεις και δεν είναι τυχαίο ότι στη Φιλοθέη πήρε μέρος στο μήκος αντί για το αγαπημένο της αγώνισμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή