ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Γ. Αλαφούζος καλύπτει την ΑΜΚ με 20 εκατ.

Ο Γ. Αλαφούζος καλύπτει την ΑΜΚ με 20 εκατ.

Tην ώρα που η υπόθεση αγοράς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την Pan Asia –με φόντο τη σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων του Athens Alive με κυβερνητικά στελέχη και πιθανώς με τον ίδιο τον πρωθυπουργό– κινδύνευε να μετατραπεί σε θρίλερ και ήταν πιθανή η αναβολή της σημερινής Γ.Σ. των μετόχων της ΠΑΕ που θα προχωρούσε στην προκήρυξη ΑΜΚ ύψους 20 εκατ. ευρώ, ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα προχωρήσει κανονικά, με τον ίδιο να βάζει στην ομάδα τα 20 εκατ. ευρώ που είχε δεσμευθεί εξαρχής να καλύψει.

«Α. Στο διατρέξαν διάστημα των τελευταίων τριών μηνών έγιναν αλλεπάλληλες και αναλυτικές συζητήσεις των συνεργατών του κ. Ιωάννη Αλαφούζου και των συνεργατών του Ταϊλανδού Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ. Τόσο σε αυτές όσο και στις διμερείς συναντήσεις των κ. Αλαφούζου και Πιεμπονγκσάντ ολοκληρώθηκαν οι πρωταρχικές ενέργειες ελέγχου και κινήσεων μεταβίβασης των μετοχών του Παναθηναϊκού στον ενδιαφερόμενο αγοραστή.

Β. Αύριο στη γενική συνέλευση του Παναθηναϊκού ο κ. Αλαφούζος θα ανακοινώσει τη δέσμευσή του να καλύψει και τη νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με το ποσόν των 20 εκατ. ευρώ, στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης της συμφωνίας.

Γ. Στα επόμενα βήματα περιλαμβάνονται οι απαραίτητες και προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες που θα οδηγήσουν στη μεταβίβαση, ώστε όλα να γίνουν εντός του χρονικού πλαισίου πριν από την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

Δ. Ολα αυτά, διαυγή και συγκεκριμένα, δηλώνουν περίτρανα την απόλυτη πρόθεση του κ. Αλαφούζου να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τη μετάβαση στη νέα εποχή. Τα πλέον των 50 εκατ. ευρώ, από την προσωπική του περιουσία, που από το 2012 έως σήμερα έχει διαθέσει στον Παναθηναϊκό είναι η καλύτερη απάντηση σε κάθε λογής κακεντρεχείς οι οποίοι μονίμως κινδυνολογούν.

Η αλήθεια θα απαντά πάντα σε αυτούς που μοναδική τους προσφορά είναι ο αρνητισμός και τα μεγάλα λόγια χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη», τονίστηκε στην ανακοίνωση.

Η σημερινή ημέρα θα είναι σημαντική και για το πλάνο του Athens Alive, καθώς ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και εκπρόσωποι από τις άλλες εταιρείες της κοινοπραξίας θα έχουν συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη και ενδεχομένως με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, εάν οι υποχρεώσεις του πρωθυπουργού το επιτρέψουν.