Ολοκληρώνεται σήμερα και η προημιτελική φάση του Μουντιάλ

Ολοκληρώνεται σήμερα και η προημιτελική φάση του Μουντιάλ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις ομάδες, τέσσερις διαφορετικές ιστορίες που δημιουργήθηκαν πίσω από την παρουσία τους στα προημιτελικά, όμως μόνο δύο θέσεις περιμένουν στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στις 17.00, η Σουηδία αντιμετωπίζει την Αγγλία, ενώ στις 21.00 διεξάγεται ο αγώνας της διοργανώτριας Ρωσίας με την Κροατία.

Οι Αγγλοι έχουν μια τεράστια ευκαιρία κόντρα στη Σουηδία που γενιές και γενιές ποδοσφαιριστών της θα επιθυμούσαν να έχουν στο παρελθόν. Οι προαναφερθείσες τέσσερις ομάδες, άλλωστε, θα δημιουργήσουν το ένα ζευγάρι των ημιτελικών και για τα «τρία λιοντάρια» είναι μια μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν σε έναν τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχοντας αντιπάλους στα μέτρα τους. Οι Σουηδοί κατόρθωσαν να αφήσουν έξω την ποιοτική ομάδα της Ελβετίας και η απουσία του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς από το ρόστερ, περισσότερο απελευθέρωσε τους υπόλοιπους παίκτες που δεν έχουν παρεκκλίνει από τη λογική της ομάδας. Η μορφή των Σουηδών είναι αναμφίβολα ο αρχηγός Αντρέας Γκράνκβιστ, ενώ καταλυτικός ποδοσφαιριστής για το σύνολο του Γιάνε Αντερσον είναι ο Εμιλ Φόρσμπεργκ που σκόραρε και στον αγώνα με τους Ελβετούς. Για την Αγγλία, η «κατάρα» των πέναλτι έσπασε με την πρόκριση επί της Κολομβίας και η ποιότητα, σε συνδυασμό με την εκτελεστική δεινότητα του Χάρι Κέιν, είναι το μεγάλο πλεονέκτημα των Αγγλων. Το 3-5-2 του Σαόυθγκεϊτ περιορίζει πολύ την επιθετικότητα του εκάστοτε αντιπάλου και η ευκαιρία των Αγγλων είναι πολύ μεγάλη για να μην «αρπαχτεί από τα μαλλιά».

Ρωσία και Κροατία είναι εντελώς διαφορετικά σύνολα ομάδων, με κοινό παρονομαστή τον εντυπωσιασμό των ουδέτερων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η βασική ενδεκάδα των Κροατών δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από οποιοδήποτε φαβορί της διοργάνωσης, με τη ραχοκοκαλιά των Σούμπασιτς, Μόντριτς, Ράκιτιτς και Μάντζουκιτς να είναι σε θέση να «πνίξει» οποιονδήποτε αντίπαλο. Οι Ρώσοι, για τους οποίους υπήρχαν χαμηλές προσδοκίες παρά το γεγονός πως είναι οι διοργανωτές, η ευκαιρία είναι μπροστά τους. Σκληρή άμυνα, κατά κάποιους ποδόσφαιρο με σκοπό περισσότερο την καταστροφή του αντιπάλου και λιγότερο τη δημιουργία, αλλά σε έναν προημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι δεδομένο πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Και για τις τέσσερις ομάδες, βεβαίως, η σύνθεση των αντιπάλων στα προημιτελικά, αλλά και οι επικείμενοι αντίπαλοι στα ημιτελικά, δημιουργούν την αίσθηση της τεράστιας ευκαιρίας για μεγάλη διάκριση, κάνοντας τα ζευγάρια ακόμη πιο ενδιαφέροντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή