To deal Ρονάλντο – Γιουβέντους έκλεισε στο Costa Navarino

To deal Ρονάλντο – Γιουβέντους έκλεισε στο Costa Navarino

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μερικούς μήνες μετά το θερμό χειροκρότημα των οπαδών της «Μεγάλης Κυρίας» στον Κριστιάνο Ρονάλντο για το ανάποδο ψαλίδι-γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο κύβος ερρίφθη: Η Γιουβέντους είναι και επισήμως ο τέταρτος σταθμός της καριέρας του Πορτογάλου, αφού οι πρωταθλητές Ιταλίας ανακοίνωσαν πως θα πληρώσουν 112 εκατ. ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης για να κάνουν δικό τους τον πέντε φορές κορυφαίο ποδοσφαιριστή στον κόσμο.

Μετά εννιά χρόνια στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, ο κορεσμένος πια εκεί 33χρονος επιθετικός, πρώτος σκόρερ στην ιστορία του μεγαλύτερου συλλόγου της Ευρώπης, κάνει το άλμα προς μια νέα ζωή. Το νέο του περιβάλλον είναι αρκετά απαιτητικό ώστε να συνιστά ικανοποιητική πρόκληση για έναν κορυφαίο αθλητή που αποζητά πάντα το κάτι παραπάνω για το «εγώ» του.

Η Γιουβέντους τού προσφέρει τετραετές συμβόλαιο, μέχρι τα 37 του χρόνια, με αυξημένες απολαβές, αλλά κυρίως του παρέχει κάτι που ο ίδιος είχε μεγάλη ανάγκη: Την αλλαγή περιβάλλοντος. Η μόνιμη γκρίνια του στο τέλος κάθε σεζόν έδειχνε ότι κάτι άλλο έψαχνε. Ο χρόνος θα δείξει κατά πόσον το βρήκε.

«Τα χρόνια αυτά στη Ρεάλ και σε αυτή την πόλη της Μαδρίτης ήταν ίσως τα ευτυχέστερα της ζωής μου», έγραψε σε ανοικτή επιστολή ο «CR7»: «Ωστόσο νομίζω ότι ήρθε η ώρα για να αρχίσω μια νέα φάση στη ζωή μου και γι’ αυτό ζήτησα από τον σύλλογο να αποδεχθεί τη μεταγραφή μου. Αισθάνομαι ότι ήταν καιρός, και ζητώ από όλους, ειδικά τους οπαδούς μας, να με καταλάβουν, παρακαλώ», έγραψε ο Ρονάλντο.

Ο πρώην παίκτης της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε υπογράψει νέο πενταετές συμβόλαιο με τη Ρεάλ το 2016, υποσχόμενος να κλείσει την καριέρα του στο Μπερναμπέου. Ομως, κάτι οι περιπέτειες με την ισπανική δικαιοσύνη, κάτι η υπέρογκη φορολόγηση στην Ισπανία, και κάτι οι σποραδικές αποδοκιμασίες εις βάρος του από τους φιλάθλους στην έδρα της Ρεάλ, τον έκαναν να σκεφθεί σοβαρά την αλλαγή περιβάλλοντος. Το ελληνικό ενδιαφέρον της μεταγραφής αυτής συνίσταται στο ότι φαίνεται να ολοκληρώθηκε επί ελληνικού εδάφους: Οπως αποκάλυψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ιταλός δημοσιογράφος Τανκρέντι Παλμέρι, ο Αντρέα Ανιέλι, πρόεδρος και συνιδιοκτήτης της «Γιούβε», ταξίδεψε στη Μεσσηνία χθες με ιδιωτικό αεροπλάνο, ώστε να συναντήσει τον εκεί παραθερίζοντα Πορτογάλο σούπερ σταρ και να κλείσει τη μεταγραφή του στην ξενοδοχειακή μονάδα του Costa Navarino.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι πάντα το σπίτι του», ανέφερε η ανακοίνωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης, που απαρίθμησε τα ρεκόρ του Κριστιάνο στους «μερένχες»: 451 γκολ σε 438 αγώνες, τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ και συνολικά 16 τίτλους με τη Ρεάλ.

«Για τη Ρεάλ ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα είναι πάντα ένα από τα μεγάλα της σύμβολα και μοναδικό σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές», υπογράμμιζε η αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση της μαδριλένικης ομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή