Μετέωρο βήμα του ελληνικού ποδοσφαίρου

Μετέωρο βήμα του ελληνικού ποδοσφαίρου

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σχέδιο της χρηματοδότησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από την κυβέρνηση, οι παρατεταμένες διαπραγματεύσεις με τη Σούπερ Λίγκα, που δεν έχουν οδηγήσει σε συμφωνία, οι επτά τηλεοπτικά άστεγες ΠΑΕ και ο αριθμός των ομάδων που θα ανεβούν απευθείας από τη Φούτμπολ Λιγκ έχουν δημιουργήσει έναν κυκεώνα, από τον οποίο δύσκολα θα απεμπλακεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου και το μόνο που μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα είναι ότι το επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας θα διεξαχθεί με 16 ομάδες και το μεθεπόμενο με 14. Από εκεί και πέρα όλα παραμένουν «στον αέρα».

Ουδείς γνωρίζει τι θα πράξει η πλευρά της κυβέρνησης, η οποία έκανε ένα βήμα πίσω αποδεχόμενη το μεθεπόμενο πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 14 ομάδες, όμως θέλει το πρωτάθλημα της περιόδου 2020-2021 να διεξαχθεί με 12, κάτι για το οποίο η Σούπερ Λίγκα δεν δεσμεύεται.

Αν αυτό δεν αποτελέσει αιτία του ναυαγίου της «πρότασης Βασιλειάδη» και υπάρξει χρηματοδότηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μέσω της σύμπραξης EΡΤ – Nova, τότε, σύμφωνα με όσα λένε όσοι έχουν γίνει γνώστες του σχεδίου, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα αναδιαρθρωθεί και οι ΠΑΕ θα είναι οικονομικά βιώσιμες.

Αν η διαφωνία που έχει προκύψει με τη Σούπερ Λίγκα αποτελέσει ταφόπλακα για την υλοποίηση του σχεδίου, τότε θα ανακύψει θέμα με τις επτά τηλεοπτικά άστεγες ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας (ΠΑΟ, Αρης, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, Απόλλων, Λαμία, Ξάνθη). Οι ομάδες αυτές, πλην Ξάνθης, έχουν συμφωνήσει να κινηθούν μαζί στο θέμα της πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των εντός έδρας αγώνων τους για το επόμενο πρωτάθλημα. Ισως για τον Παναθηναϊκό και τον Αρη δείξει ενδιαφέρον η Nova, ενώ για τις υπόλοιπες ακούγεται ότι θα ενδιαφερθεί το Epsilon του Ιβάν Σαββίδη.

Πάντως, όπως διαμηνύουν από τη Σούπερ Λίγκα, δεν πρόκειται να γίνει κλήρωση πρωταθλήματος αν όλες οι ομάδες δεν βρουν τηλεοπτική στέγη.

Μάλιστα, η Σούπερ Λίγκα έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ ζητώντας παράταση μέχρι της 25/7 για να στείλει την προκήρυξη του πρωταθλήματος και παράταση μέχρι της 5/8 για την κατάρτιση του προγράμματος.

«Στον αέρα» είναι και ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν από το επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, αλλά και ο αριθμός των ομάδων που θα προβιβαστούν από τη Φούτμπολ Λιγκ. H πρόταση του συνεταιρισμού της Σούπερ Λίγκας αναφέρει ότι ο 15ος και ο 16ος της θα υποβιβαστούν απευθείας, ενώ ο 13ος και ο 14ος θα δώσουν αγώνες μπαράζ με τον πρώτο και τον δεύτερο της Φούτμπολ Λιγκ.

Αυτό σημαίνει ότι καμία ομάδα από το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ δεν προβλέπεται να ανεβεί απευθείας, κάτι που είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή