Υπό κατακλυσμιαία βροχή η απονομή της πρωταθλήτριας Γαλλίας

Υπό κατακλυσμιαία βροχή η απονομή της πρωταθλήτριας Γαλλίας

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό καταρρακτώδη βροχή έλαβε χώρα η στέψη των παγκόσμιων πρωταθλητών, με τους Γάλλους ποδοσφαιριστές και τον Ντιντιέ Ντεσάμπ να πανηγυρίζουν… μούσκεμα την επιστροφή των «τρικολόρ» στην κορυφή του κόσμου, μετά από ακριβώς είκοσι χρόνια.

Υπό κατακλυσμιαία βροχή η απονομή της πρωταθλήτριας Γαλλίας-1

H βροχή ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της απονομής των μεταλλίων των Κροατών ποδοσφαιριστών και εξελίχθηκε σε δυνατή μπόρα, όταν ήρθε η σειρά της απονομής του τροπαίου και των χρυσών μεταλλίων των Γάλλων διεθνών, με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής να τρέχουν πανικόβλητα να βρουν ομπρέλες για τους επισήμους, παραχωρώντας στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την πρώτη που βρήκαν.

Υπό κατακλυσμιαία βροχή η απονομή της πρωταθλήτριας Γαλλίας-2

Ο Εμανουέλ Μακρόν έστειλε μέσω Twitter ένα «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στην ποδοσφαιρική ομάδα της Γαλλίας, η οποία κέρδισε το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία της νικώντας την Κροατία με σκορ 4-2 στον τελικό. Ο αρχηγός του κράτους θα δεχθεί τους παίκτες της εθνικής ομάδας της Γαλλίας, τον προπονητή και τις οικογένειές τους σε δεξίωση αύριο το απόγευμα στο προεδρικό μέγαρο. 

Υπό κατακλυσμιαία βροχή η απονομή της πρωταθλήτριας Γαλλίας-3

Παρότι ο ουρανός πάνω από τη Μόσχα είχε ανοίξει για τα καλά, η απονομή συνεχίστηκε κανονικά, με ορισμένους επισήμους να ανοίγουν τις ομπρέλες που τους έφεραν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, για να προφυλαχθούν από τη σφοδρή βροχόπτωση. Αντιθέτως, οι πολιτικοί ηγέτες των δύο φιναλίστ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η πρόεδρος της Κροατίας, Κολίντα Γκραμπάρ – Κιτάροβιτς, προτίμησαν να συνεχίσουν ακάλυπτοι την απονομή.

Υπό κατακλυσμιαία βροχή η απονομή της πρωταθλήτριας Γαλλίας-4

Μάλιστα, παρότι είχε γίνει κυριολεκτικά μούσκεμα, ο Γάλλος πρόεδρος αφιέρωσε αρκετό χρόνο σε κάθε παίκτη, αγκαλιάζοντας τους σφιχτά όλους και ανταλλάσσοντας μερικές κουβέντες με τον καθένα τους.

Υπό κατακλυσμιαία βροχή η απονομή της πρωταθλήτριας Γαλλίας-5

Η βροχή προφανώς δεν θα μπορούσε να μετριάσει τη λαχτάρα των Γάλλων διεθνών, όπως φάνηκε τη στιγμή της κορύφωσης της απονομής, όταν ο Ινφαντίνο παρέδωσε το πολυπόθητο τρόπαιο στα χέρια του Ούγκο Γιορίς, με τον αρχηγό της Γαλλίας να το σηκώνει στον ουρανό ψηλά υπό τους φρενήρεις πανηγυρισμούς των συμπαικτών του.

Υπό κατακλυσμιαία βροχή η απονομή της πρωταθλήτριας Γαλλίας-6

Διαβάστε ακόμη:

Πρωταθλήτρια κόσμου η Γαλλία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή