Δυνατές μονομαχίες υπόσχεται το «55ο Ράλλυ Αιγαίου»

Δυνατές μονομαχίες υπόσχεται το «55ο Ράλλυ Αιγαίου»

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεθνείς συμμετοχές, ανακατατάξεις πληρωμάτων και επανεμφανίσεις Ολυμπιονικών ιστιοπλόων αποτελούν συστατικά που δίνουν ξεχωριστό ενδιαφέρον στο εφετινό «Ράλλυ Αιγαίου» και υπόσχονται συναρπαστικές μονομαχίες στο αγαπημένο Πέλαγος των ποιητών, των ζωγράφων, των φιλοσόφων και των ιστιοπλόων. Στη διοργάνωση του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, η οποία στις 20 Ιουλίου θα ανοίξει πανιά για 55η φορά, κάτι που την τοποθετεί στους ιστορικότερους αγώνες ιστιοπλοΐας του κόσμου, αυτή τη φορά δε… χωράνε προβλέψεις. Στην αγωνιστική κατηγορία, τα πληρώματα των σκάφων που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο θα πρέπει να αποδείξουν τη ναυτοσύνη και την ιστιοπλοϊκή τους δεινότητα και στα 300 ναυτικά μίλια του αγώνα. 

Δυνατές μονομαχίες υπόσχεται το «55ο Ράλλυ Αιγαίου»-1

Η μεγάλη… επιστροφή στον ιστορικό θεσμό της ανοικτής θάλασσας ακούει στο όνομα Δημήτρης Δεληγιάννης. Ο Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας και πολυνίκης του θεσμού αποφάσισε να αγνοήσει έναν σοβαρό τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί και, ύστερα από ένα χρόνο απουσίας, θα βρεθεί την προσεχή Παρασκευή και πάλι στο τιμόνι του αγαπημένου του «Bullet – Encode» και θα διασχίσει ένα Πέλαγος, στο οποίο έχει γράψει ιστιοπλοϊκή ιστορία. «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η επιστροφή είναι διπλή. Από τη μία επιστρέφω εγώ στο σκάφος και από την άλλη επιστρέφει το «Bullet – Encode» στην ιστορική διοργάνωση. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν αγωνιστήκαμε γιατί ο αγώνας διεξαγόταν ίδια εποχή με το παγκόσμιο ή το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και συμμετείχαμε σε αυτά. Σε αυτή τη διοργάνωση δε μπορούν να γίνουν προβλέψεις. Για πρώτη φορά ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου της αγωνιστικής κατηγορίας θα είναι και ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα», δήλωσε ο καταξιωμένος ιστιοπλόος.

Δυνατές μονομαχίες υπόσχεται το «55ο Ράλλυ Αιγαίου»-2

Στο «55ο Ράλλυ Αιγαίου», η μεγάλη απουσία μπορεί να είναι το σκάφος «Optimum», αλλά το πλήρωμά του θα δηλώσει «παρών». Η ομάδα του «Optimum», μέλη της οποίας έχουν κατακτήσει πολλά τρόπαια στη διοργάνωση, θα αγωνιστεί με ιστιοπλοϊκό, ρουμανικής ιδιοκτησίας, το «Africana». «Γίνεται αγώνας δρόμου για τη συμμετοχή μας, μαζί με μία ομάδα ιστιοπλόων από τη Ρουμανία», μας είπε ο Περικλής Λιβάς, συγκυβερνήτης του «Optimum» και, επίσης, πολυνίκης του θεσμού.

Δυνατές μονομαχίες υπόσχεται το «55ο Ράλλυ Αιγαίου»-3

Ένα άλλο σκάφος που θα διεκδικήσει την πρωτιά θα είναι το «Chiara Iason», με κυβερνήτη τον Νικόλαο Φωτίου. Στην έμπειρη ομάδα του έχουν προστεθεί ιστιοπλόοι από το «Optimum» και νέα παιδιά και αποτελούν έναν αξιόμαχο συνδυασμό. Αξιόλογο σκάφος με ιδιαίτερα έμπειρο πλήρωμα είναι και το «Banna Violetta 4». Με κυβερνήτη τον καταξιωμένο ιστιοπλόο Γιώργο Συκάρη αναμένεται να βρεθεί ανάμεσα σε αυτά που θα διεκδικήσουν μία θέση στο βάθρο.

Δυνατές μονομαχίες υπόσχεται το «55ο Ράλλυ Αιγαίου»-4

Αυτή τη χρονιά, τα σκάφη του «Ράλλυ Αιγαίου» θα μεταφέρουν το μήνυμα «Να σώσουμε τις θάλασσες μας», με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους ιστιοπλόους και τους κατοίκους των νησιών που θα «δέσει» (Αμοργός, Λειψοί και Πάρος) στην προστασία του υδάτινου στοιχείου.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι «Η Καθημερινή».   

(Φωτό: Νίκος Αλευρομύτης)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή