Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διεξήχθη με επιτυχία το LG AegeanBallFestival

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διεξήχθη με επιτυχία το LG AegeanBallFestival

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το  LG AegeanBallFestival, η μπασκετική γιορτή που έχει εξελιχθεί σε έναν από τους αθλητικούς θεσμούς του ελληνικού καλοκαιριού, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και φέτος στην Ερμούπολη από τις 4 μέχρι τις 9 Ιουλίου. Στο μεγαλύτερο ανοιχτό τουρνουά καλαθοσφαίρισης 3Χ3  στην Ελλάδα συμμετείχαν 96 ομάδες, όπου μαζί με αυτές των χορηγών της διοργάνωσης και των VIP έφτασαν τις 105.

Οι ηλικίες των αθλητών που απάρτιζαν τις ομάδες κυμαίνονταν από τα 10 μέχρι τα 50 έτη, ενώ σε αυτές συμμετείχαν και αρκετοί σπουδαίοι παίκτες του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ, όπως ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Γιάννης Μπουρούσης , ο Τορνίκε Σενγκέλια και ο Νίκολα Κάλινιτς. Φυσικά, μεταξύ των αστέρων που έλαβαν μέρος στο τουρνουά, ήταν και ο  διεθνής μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού, Γιώργος Πρίντεζης, ο εμπνευστής του μπασκετικού φεστιβάλ, ο οποίος με τη συμβολή του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, της LG Hellas και της  Progame , κατάφερε να κάνει πραγματικότητα ένα όνειρο χρόνων πριν από δύο καλοκαίρια, ενισχύοντας τόσο σε κοινωνικό όσο και σε τουριστικό επίπεδο την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σύρο.  Μάλιστα, η χαρακτηριστική κίνηση του Έλληνα διεθνή, το επονομαζόμενο «πεταχτάρι», αποτελεί μέρος του επίσημου λογότυπου του LG AegeanBall  Festival, μαζί με το μπλε της Ελλάδας και της θάλασσας του Αιγαίου και το σήμα του ονομαστικού χορηγού, της LG Hellas.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διεξήχθη με επιτυχία το LG AegeanBallFestival-1

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του μπασκετικού αυτού γεγονότος, ο Γιώργος Πρίντεζης, μαζί με τον Έλληνα διεθνή μπασκετμπολίστα Γιαννούλη Λαρεντζάκη, μίλησαν στους συμμετέχοντες της κατηγορίας «LG Αθλητές του Αύριο (U19)» για τη σημασία του αθλητισμού στη ζωή τους, δίνοντας τους παράλληλα συμβουλές για το πώς θα κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα τους στον αθλητισμό. Η συγκεκριμένη συζήτηση, η οποία έλαβε χώρα στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «LG Αθλητές του Αύριο», ακολουθήθηκε από την κορύφωση του φεστιβάλ για τους «αυριανούς αθλητές», καθώς η νικήτρια ομάδα της κατηγορίας τους συμμετείχε σε έναν μικτό αγώνα Mix n’ Match, με συμπαίκτες και αντιπάλους τα ινδάλματα τους, τους Έλληνες και διεθνείς καλαθοσφαιριστές που συμμετείχαν στο τουρνουά.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διεξήχθη με επιτυχία το LG AegeanBallFestival-2

Πέραν των αγώνων,  πραγματοποιήθηκε και ο διαγωνισμός ευστοχίας  LG Shooting Star Challenge, όπου οι παίκτες των δύο φιναλίστ δοκίμασαν την ικανότητα τους στα σουτ, διεκδικώντας ως βραβείο έκπληξη το LG Ultra Wide Μonitor. Οι δύο φιναλίστ του μεγάλου τελικού ήταν οι LG Warriors και οι OΠΑΠ Crocodiles, με τους πρώτους να κατακτούν τελικώς την πρώτη θέση του τουρνουά, λαμβάνοντας για τη νίκη τους μία LG SUPER ULTRA HD TV 55 ιντσών.  Πέραν των βραβείων της στους νικητές, η LG ενίσχυσε τη διοργάνωση και με δύο μεγάλα LG Video Walls, τα οποία πλαισίωναν τα γήπεδα που είχαν στηθεί στην ιστορική Πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης, δείχνοντας τα καλύτερα στιγμιότυπα των αγώνων και τις ομορφιές του νησιού. Στο μεταξύ, οι εκατοντάδες παρευρισκόμενοι στο τουρνουά μπορούσαν να φτιάξουν το δικό τους Personalized Graffiti T-shirt, φεύγοντας από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων με ένα αναμνηστικό από το τουρνουά.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διεξήχθη με επιτυχία το LG AegeanBallFestival-3

Ο οικοδεσπότης του τουρνουά, Γιώργος Πρίντεζης, ευχαρίστησε θερμά την LG Hellas, η οποία, όπως ανέφερε «πίστεψε και υποστήριξε από την αρχή το όραμά του και την κοινωνική, ανθρώπινη και αθλητική του διάσταση», δηλώνοντας ενθουσιασμένος και συγκινημένος με την πρωτοφανή προσέλευση του κόσμου και την εγκάρδια συμμετοχή των προσκεκλημένων στο μέρος όπου πέρασε πολλούς μήνες των παιδικών και εφηβικών του χρόνων και χαρακτηρίζοντας την επιτυχία της διοργάνωσης αποτέλεσμα ομαδικής συνεργασίας και απίστευτου αποθέματος θετικής ενέργειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή