Το μπάσκετ ξαναβρίσκει τον ρυθμό του

Το μπάσκετ ξαναβρίσκει τον ρυθμό του

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To πρώτο τζάμπολ του 27ου επαγγελματικού πρωταθλήματος έγινε με την κλήρωση των 26 αγωνιστικών, κάτω από τον ναό του Ποσειδώνα, και ο άνεμος που φυσούσε στο Σούνιο, ανήμερα τα 61α γενέθλια του Νίκου Γκάλη, έδειξε ότι θα είναι ούριος για το επαγγελματικό μπάσκετ, ώστε να ξεπεράσει τους «σκοπέλους» των παθογενειών του, να λύσει τους οικονομικούς «κάβους» και να καταφέρει σταδιακά να προσεγγίσει περισσότερους επενδυτές.

Η επιστροφή του Περιστερίου, όπως πέρυσι του Πανιωνίου, αρχίζει να θυμίζει το πανίσχυρο σε δημοφιλία και ανταγωνισμό πρωτάθλημα της δεκαετίας του ’90, ενώ σταθερή παραμένει η «ραχοκοκαλιά» των ομάδων που προέρχονται από την περιφέρεια (Κολοσσός, Ρέθυμνο, Προμηθέας, Ηφαιστος Λήμνου, Κύμη). Και το νέο πρωτάθλημα θα έχει ενδιαφέρον για τις θέσεις που θα καταλάβουν οι 12 από τις 14 ομάδες, καθώς στο μεγάλο ζητούμενο για το «σπάσιμο» του διπολισμού στη διεκδίκηση του τίτλου, από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, δεν θα υπάρξει θετική απάντηση. Σαφές μήνυμα στους εκπροσώπους των ομάδων και στους προπονητές που ήταν παρόντες έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης: «Περιφρουρήστε την εθνική ομάδα. Να βάλουμε όλοι τις εθνικές ομάδες πάνω απ’ οτιδήποτε άλλο. Να μη στερήσουμε από τον κόσμο την εθνική ομάδα και να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο, ώστε να μη μείνει μακριά από μεγάλες διοργανώσεις».

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (6/10), θα παίξουν ΠΑΟΚ – Ρέθυμνο, Περιστέρι – ΑΕΚ, Κολοσσός – Προμηθέας, Ολυμπιακός – Χολαργός, Πανιώνιος – Κύμη, Παναθηναϊκός – Ηφαιστος Λήμνου και Λαύριο – Αρης. Το πρώτο ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, στις 9 Νοεμβρίου, για την 6η αγωνιστική και λίγες ημέρες μετά την πρώτη αναμέτρησή τους στην Ευρωλίγκα, ενώ αυτό του δεύτερου γύρου, στις 4 Ιανουαρίου, στο ΣΕΦ.

Οι «πράσινοι» θα εκτίσουν την ποινή αποκλεισμού της έδρας τους για 3 αγωνιστικές (αν δεν μειωθεί), με αντιπάλους τους Ηφαιστο, Λαύριο και Ρέθυμνο. Συνολικά, τα είκοσι σπουδαιότερα ντέρμπι του επόμενου πρωταθλήματος είναι: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (2η – 13/10, 15η – 26/1), Αρης – Παναθηναϊκός (2η – 13/10, 15η – 26/1), Αρης – Ολυμπιακός (4η – 27/10, 17η – 2/3), Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (6η – 17/11, 19η – 16/3), ΠΑΟΚ – Αρης (7η – 24/11, 20ή – 23/3), Αρης – ΑΕΚ (8η – 8/12, 21η – 30/3), ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (9η – 15/12, 22η – 6/4), Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (10η – 22/12, 23η – 10/4), ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (11η – 29/12, 24η – 13/4), Ολυμπιακός – ΑΕΚ (12η – 5/1, 25η – 24/2). Πάντως, στα έσοδα των 14 ομάδων υπάρχει προς το παρόν έλλειμμα από τη χορηγία του πρωταθλήματος, αν τελικά αποχωρήσει ο ΟΠΑΠ και δεν υπάρξει αντικαταστάτης στην ονοματοδοσία της διοργάνωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή