ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η σωστή τακτική έδωσε και τις πρωτιές

img_9574_286

Πενήντα πέντε χρόνια διεξάγεται το Ράλλυ Αιγαίου και κανένας από τους αγώνες του δεν μοιάζει με κάποιον από τους προηγούμενους. Ετσι και αυτή τη χρονιά η διοργάνωση του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θάλασσας ξεκίνησε με μια δύσκολη ιστιοδρομία και για ακόμη μία φορά απέδειξε ότι αποτελεί ένα… σταυρόλεξο για δυνατούς ιστιοπλόους.

Η πρώτη ιστιοδρομία από τον Φαληρικό Ορμο στην Αμοργό κρίθηκε καθαρά στην τακτική. Οι ασθενείς και συνεχώς μεταβλητοί άνεμοι δυσκόλεψαν την προσπάθεια των αθλητών και δοκίμασαν τις αντοχές των πληρωμάτων. Τελικά οι πρωτιές κρίθηκαν στην τακτική. Πρώτο στην Αμοργό (και πρώτο και στην ιστιοδρομία) έφτασε το «Bullet–Encode» (ORCi), που τερμάτισε ύστερα από εννέα ώρες ιστιοδρομίας, με δεύτερο το «Africana–Team Optimum» (Ρουμανία, κυβερνήτης: Laurentu Gaitan) και τρίτο το «Chiara Iason» (κυβερνήτης: Νικόλαος Φωτίου).

Για την κατηγορία των ORC Club, ο αγώνας ολοκληρώθηκε ύστερα από αρκετές ώρες. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η «Απήδαλος Ναυς–I.M.S.» με κυβερνήτη τον έμπειρο ιστιοπλόο και εκπαιδευτή Παύλο Κούρκουλο. Δεύτερο ήταν το «Alter Ego–ABS», στο τιμόνι του οποίου βρίσκονται ο παλαιός πρωταθλητής Ευρώπης σε ολυμπιακές, και όχι μόνο, κατηγορίες Στέλιος Μπόνας και ο Αλέξανδρος Μπόνας, ενώ τρίτο είναι το «ISAIL» με κυβερνήτες τους Σταύρο Χατζηγρηγόρη και Χρήστο Καρύδη.

Τεράστια ήταν η προσπάθεια που κατέβαλε το πλήρωμα του σκάφους «Κορμοράνος» με κυβερνήτη τον ναύαρχο Ε/Α Ντίνο Μανιουδάκη (Π.Ν.), το οποίο για να φτάσει στην Αμοργό χρειάστηκε περισσότερες από 51 ώρες.

Η εκκίνηση για τη δεύτερη ιστιοδρομία (Αμοργός – Λειψοί, 60 ν.μ.) θα δοθεί σήμερα στις 10.00.